A szerdai nap egyik legpikánsabb párosítása ez a meccs, kár hogy már a harmadik körben összefutnak.

Mint oly sok topjátékossal, Wawrinkával is kibabrált 2017, a felépülése óta viszont sokkal jobb a hozzáállása mint általában. Azért harminc felett egy sportolónak hamar pörögnek le az évek, talán 34 évesen az idei az utolsó esély hogy még valami maradandót alkosson, ezért sem lenne ideális ha egymás után dobná a tornákat mint korábban. A tenisze nem mindig áll össze, de voltak meccsek, tornák amikor villantott valamit a régiből (tavalyi US Open felhozók, idei Rotterdam). Kedvenc borítása viszont a salak (még ha nem is a madridi magaslaton), a legjobb esély Stanimalt látni mostanában lesz. Már Monte-Carlóban sem volt rossz, de Cecchinato ellen egy rossz game után szétesett ahogy párja, Vekic teszi rendszeresen. Madridban viszont még jobban játszik, laza két szettben verte Herbert-t és az egyik legjobb formában lévő játékost, Pellát is. Ami a legfontosabb hogy sül a keze, és a fentebb taglaltak miatt a motivációjával sincs gond.

Nishikorira is lecsapott 2017, bár ő amúgy is sérülékeny, de akkor sokat kellett kihagynia. Szépen felépítette magát azóta, challengerről indulva lett ismét tényező, és nyert végre tornát januárban, zsinórban 9(!) elvesztett döntő után. De ahelyett hogy az helyretette volna az önbizalmát, valami elromlott. Már az AO-n is szenvedett no name játékosok ellen, de azóta kétszer kikapott Hurkacztól, szettelőnyről Lajovictól, két szettben az egyik leglassabb salakon Herberttől -nem ezt szoktuk meg a kötelezőket mindig stabilan hozó japántól. A szettek végén rendre megremeg, az első körben sem volt ez másként, Dellien ellen 5-1 40-15 -re vezetett, onnan lett 5-5.

Tökéletesen ismerik egymást, már tíz alkalommal meccseltek. Ebből hatot nyert a svájci, többnyire a fontosabb tornákon, és azt az egyet is amikor salakon futottak össze. Az utolsó kettőt is Stan hozta (pl idén Rotterdamban), amikor megy neki akkor Nishikori nem elég ellene, még a legjobb sem, nemhogy ez a mostani, könnyen elbizonytalanodó. Bár jobban örülnék megint egy 2.00 feletti szorzónak (ahogy pinnacle-n kezdett ill. ahogy februárban adták), sajnos most ért ki a Guru felületére. Ha már előre megírtam, nem dobom el, azért 1.7 körül még jó ez.

Nishikori, Kei - Wawrinka, Stanislas: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp