A házigazda bergamói csapat szerencsésen vette az előző fordulóbeli akadályt, hiszen idegenben bírt győzni az olasz fővárosban (Lazio - Atalanta 1-3), s ezzel az eredménnyel azt is elérte, hogy a negyedik BL-indulást jelentő helyezésért zajló küzdelemből végleg elzavarta az egyik számára rivális alakulatot. És mivel így a Lazio kiestével egy gonddal kevesebbje maradt a hátralevő három fordulóra, a jelenleg 62 ponttal 4. helyezett Atalantának jobbára már csak arra kell figyelnie és ügyelnie, hogy az egyaránt 59-59 pontos AC Milan és AS Roma duó közül egyik együttes se előzze meg. Sőt, még az is az Atalanta számára jelent előnyt, hogy amennyiben valamelyik üldözője beéri őt pontszámban - és így holtversenyben lesznek - akkor sem lehet semmi probléma, hiszen a bergamói csapat gólaránya annyira sokkal-sokkal jobb, mint a riválisoké (+28 gól, illetve +15 gól és +15 gól), hogy e téren kizárólag csakis egy elképzelhetetlenül hatalmas csoda segíthet a többieknek.

A hazai csapat már most is 3 pont előnnyel rendelkezik, ám ebben a fordulóban az Atalanta - Genoa mérkőzés mellett Fiorentina - AC Milan és AS Roma - Juventus találkozók is lesznek. Ez pedig az Atalanta számára szerencsés esetben azt jelentheti, hogy a Genoa elleni hazai győzelemmel és valamelyik rivális pontvesztésével, hogy a negyedik BL-indulást jelentő helyezésért zajló küzdelemben már-már behozhatatlanra növekedhet az Atalanta előnye. Tehát bőven van motiváció hazai oldalon, hiszen a Genoa elleni hazai siker sok-sok millió euró nyereséget jelenthet a bergamói alakulat számára.

Ugyan mindkét oldalon lesznek hiányzók (Gianluca Mancini, Alejandro Gomez, Andrea Masiello és Rafael Toloi, illetve Stefano Sturaro, Luca Mazzitelli, Andrea Favilli és Oscar Hiljemark), ám a minden bizonnyal az legfontosabb dolog a házigazdák számára, hogy egyaránt játszhatnak a kolumbiai gólkirály-jelölt Duvan Zapata, valamint a horvát Mario Pasalic és a szlovén Josip Ilicic is.

A vendég Genoa az olasz élvonal második felébe tartozik, s ez a csapat ugyan csak egy nagyon kevéssel, de minden bizonnyal meg fog menekülni a kieséstől, míg a nagyon motivált és jó formában levő házigazda alakulat a Bajnokok Ligájában való indulásért harcol. Ha ezen a meccsen nem nyernek majd a hazaiak, akkor nem tudom, hogy mi lehet a megfelelőbb számukra.

Tipp: győz az Atalanta.

Atalanta - Genoa: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp