A madridi szervezők nagy örömére kevés volt a meglepetés, így minden nap be van táblázva "szuperrangadókkal". Thiem zsinórban harmadik meccse nagyon várós.

Dominic szétkapta Fogninit, tegnap két meccslabdát hárítva túljutott Federeren is, most pedig Djokovic várja - hogy aztán Nadal jöhessen majd a döntőben :) Az osztrák megfelel a várakozásoknak (sokan már az új salakkirálynak és a RG legnagyobb esélyesének tartják), és nem lankad. Roger ellen ugyan egy rossz szervagémmel kezdett, de onnan végig jól játszott, és egy meglepően jó Federert vert meg hatalmas csatában, különösen a tb-ben volt szokatlanul clutch. Ebben a szegmensben fejlődött a legtöbbet, amin sokat segített hogy végre Masterst nyert, végre komoly edzője van, és az ilyen nagy győzelmek (mint amikor Barcelonában Nadalt oktatta) is csak tovább erősítik.

Djokovic is parádézott jó fél éven keresztül, de most megint nincs rendben. Lehet hogy a Kermode-ügy miatt nem tud rendesen csak a teniszre koncentrálni, lehet hogy már csak a GS-ekre és Federer rekordjára hajt innentől, de akkor sem ártana többet játszani, és címeket nyerni. Az AO-s dominancia után maximum két meccset nyert tornánként, azzal pedig sem fitnesz, sem önbizalom dolgában nincs előrébb, így nem lehet felkészülni egy Garrosra. A héten is csak két meccset nyert (illetve Cilic ki sem állt), de egy Fritz és egy Chardy ellen nem lehet lemérni hol is tart Nole. Tegnap nem is játszottt, de nem mindig jó ha több pihenő jut, sokszor többet használ ha tűzben van egy játékos, mint pl Thiem jelenleg, aki jobbnál jobb játékosokkal tolja és félelmetes lendületben van.

A római csúfos elődöntő óta kettőből kettőt nyert az osztrák Djokovic ellen, salakon jobb játékos, és talán a legjobb formája neki van a Touron, így nehéz elképzelni hogy legalább szettet ne fogjon. Minőségi teniszezők ellen Melbourne óta amúgy sem megy a szerbnek, top ötvenesek ellen 1-3 a mérlege, és Kohli ellen is fordítania kellett a "visszavágón".

Djokovic, Novak - Thiem, Dominic: Szett hendikeppel - Hendikep tipp