Mivel a negyedik BL-helyért küzdő Atalanta nem botlott meg, hanem otthon 2-1-re bírt nyerni a Genoa ellen, nagyon valószínűnek tűnik, hogy az őt üldöző AC Milan és AS Roma számára egyaránt véget ért a BL-álmodozás időszaka. Várhatóan az Európa Ligás, illetve az Európa Liga-selejtezőt érő 5-6. helyezésekre szorulnak vissza mindketten. Ez a "bukta" mindkét - egyaránt 59-59 pontos - csapat játékosainak számára megemészthetetlennek bizonyulhat. Ezeknél a csapatoknál előjöhet - persze, csakis talán - a letörtség és az apátia, s ez esetben pedig még akár az is előfordulhat, hogy a BL-indulás bukása miatt szomorúságában még az EL-indulást is elbukhatja valamelyik együttes.

Na, ha így alakulnak majd a történések, akkor ezt használhatja ki az 57 ponttal 7. helyezett Torino FC. Amikor ezen sorokat írom még csak 59 pontos az AC Milan, ám szombaton késő este le fogja játszani ezen fordulóbeli meccsét. Mégpedig idegenben, Firenzében, a Fiorentina otthonában. Amennyiben azon a meccsen is vereséget szenved az utóbbi időben gyengén teljesítő, és emiatt a következő BL-szezonban való indulást alighanem elbukó AC Milan, elképzelhető, hogy előjött az általam előbb említett apátiás dolog, s amolyan "ha lúd, legyen kövér" alapon tovább zuhan egyre lejjebb a milánói gárda. Ebben az esetben pedig az lehetséges, hogy a Torino FC nagyot fog küzdeni, mert a Sassuolo elleni hazai győzelem révén 60 pontos lehet. Vagyis megelőzheti az 59 ponton maradó AC Milant és előre léphet az Európa Ligás helyezésre.

Ismétlem, hogy ezen sorokat még az AC Milan firenzei mérkőzése előtt írom. Azaz egy ottani vendéggyőzelemmel érvényét veszítheti mindaz, amit az előbb írtam. Viszont az még ebben az esetben is érvényes marad, hogy a Torino FC csakis és kizárólag a Sassuolo elleni hazai győzelem után reménykedhet még a továbbiakban is a nemzetközi szereplésben. Szóval: akár győz azon a másik meccsen az AC Milan, akár nem nyer, teljesen tökmindegy, mert neki, a Torino FC-nek csakis és kizárólag a hazai győzelem az egyetlen elfogadható eredmény.

Lehetne még sok minden egyebet is írni, viszont az a helyzet van most, így a bajnokság legvégén, hogy ha hibázik valaki, akkor általában kész, vége van, mert már nincs idő a hiba korrigálására. A vendég Sassuolo csak középcsapat, viszont a házigazda Torino FC az élmezőnyben van és EL-szereplésért küzdhet. A képlet egyszerű: amennyiben nem bírnak nyerni otthon, akkor a torinóiak számára idő előtt ér véget a dal.

Tipp: győz a Torino FC.

Torino - Sassuolo: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp