Stabækba látogat a Brann, amely hiába képvisel nagy játékerőt, az idei szezonja elmarad a várakozásoktól. Ettől függetlenül a bukik továbbra is őket tartják esélyesnek, pedig a Stabæk kiválóan teljesít eddig otthon. Nézzük, mi várható a meccsen.

Henning Berg tavaly vette át a csapat irányítását és az első évben nagy harcok árán bennmaradtak az Eliteserienben. Legjobb támadóját, Ohit, elvitte a Molde a transzfer időszak végén, azonban a tavalyi gólkirályt, Bolit, sikerült megtartani. Utóbbi hat meccs alatt, már négy gólt lőtt és eddig minden hazai találkozóján betalált. Ideális match-up lehet neki a következő meccs is, ahol gyorsaságát ki fogja tudni használni a Wormgoor - Acosta páros mellett, akik főleg a levegőben tudnak dominálni. Ráadásul az egy szem csatár egy olyan támadó középpályás sorral van megtámogatva, akik főleg a kontrák vezetésében, és az egy az egy elleni küzdelmekbe tudnak kiteljesedni. Erre lesz is lehetőségük, mivel a meccsen a bergeniek fognak dominálni.Az idei szezonban eddig senki sem távozott a Nadderud Stadionból három ponttal és többek között már a Rosenborg is elvérzett itt. Miért ne történhetne hasonló a Brannal is?

Bergenben szebb szezont jósoltak 1 hónappal ezelőtt a csapatnak, azonban most minden kezd borús lenni. Nielsen mester elég érdekesen állítja össze a kezdőket és érthetetlen döntéseket hoz. Például itt van Daouda Bamba esete (1), akit tavaly vásároltak és jól is játszott, azonban idén kikerült a csapatból, miután megvettek Veton Berishát. Berisha szélső főleg, de idén az befejező csatár szerepkörét tölti be, ami nem teljesen fekszik neki. Furcsa döntés ez, miután ott jegelnek egy Bambát a kispadon. Ehhez hasonlóan érthetetlen, hogy minek kell még mindig erőltetni a 37 éves Azar Karadas szerepeltetését (2). Kiválóan fejel, de ebben ki is merült a tudása. Kedvezőtlen állásoknál mindig beáll a második félidő hajrájára, de egyáltalán nem tud hozzátenni a játékhoz. Ezek a döntések pedig rendre nem jönnek be a piros-fehéreknél. Múlt héten elérték a mélypontot, miután otthon kikaptak a Ranheimtól, amely együttes a legkisebb költségvetéssel dolgozik továbbra is. De az egész szezonjuk eddig mehet a levesbe, miután hét forduló után csak kettő győzelmet arattak ugyanennyi döntetlen és három vereség után. Ráadásul több kulcsjátékos is kiesett az elmúlt hetekben: Barmen nyak-, Haugen combsérülés miatt hiányzik, míg Marengo eddig egyszer sem tudott pályára lépni a szezonban. Ezek után nyugodtan semmiképpen se utazhatnak a fővárosba, illetve esélyesnek se tartanám őket - a bukikkal ellentétben.

Stabæk - Brann: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp