Megint vakon kezdek el tippelni. Mármint nem vakultam meg, szerencsémre, hanem mindössze csakis annyi történik, hogy még a kolozsvári mérkőzés előtt (CFR Cluj - CSU Craiova) ültem neki írni a konstancai meccsről. Ugyanis az van itt is, mint oly sok másik bajnokság befejezése előtt a mérkőzések egy részénél is, hogy a Viitorul Constanta - Astra Giurgiu román élvonalbeli bajnoki találkozó nagyban függ a CFR Cluj - CSU Craiova összecsapás végkimenetelétől.

Ugyebár, azon a kolozsvári meccsen a címvédő házigazdák számára hatalmas a tét, hiszen hazai győzelem vagy döntetlen esetén címvédés lesz és ismét Erdély fővárosának focicsapata nyeri meg Románia bajnoki címét. Ez a meccs azért befolyásolja-befolyásolhatja nagyon a Viitorul Constanta - Astra Giurgiu találkozót, mert amennyiben győzni bírnak a kolozsváriak, s a vendég oltyánok (CSU Craiova) egyetlen pontot sem szereznek, akkor marad a 3 pont távolság a jelenleg 3. helyezett CSU Craiova és a 4. helyezett Viitorul Constanta. Nagyon fontos rögtön megemlíteni, hogy úgy 3 pont az előbb említett két csapat közötti különbség és távolság, hogy a CSU Craiova vasárnap játszik ebben a fordulóban, ám a Viitorul Constanta csak hétfőn fog játszani. És mivel a konstancaiak gólátlaga jobb, mint a krajovaiaké, a fentebb említettek esetén (a CSU Craiova vereséget szenved idegenben és a Viitorul Constanta győzni bír otthon), helycsere lesz a tabellán és a "Kárpátok Maradonája" által edzett konstancai csapat feljön a 4. helyről a bronzérmet és nemzetközi szereplést - Európa Liga-selejtezőt - jelentő 3. helyre. És, persze, a CSU Craiova lecsúszik a dobogóról és többé már nem lesz nemzetközi szereplést érő helyezésen.

A hazaiaknak bármelyik lehetőség esetén nyerniük kell (muszáj) az Astra Giurgiu elleni összecsapáson, viszont motiváció szempontjából sokat számíthat, hogy Kolozsváron bukik-e avagy döntetlent bír-e játszani a CSU Craiova. És mivel ez a dolog jelentősen befolyásolja nálam is a Viitorul hazai győzelmére teendő tét nagyságát, az lesz, hogy kénytelen leszek megvárni a CFR Cluj - CSU Craiova mérkőzés végét, hogy csakis az ottani eredmény tudatában tippeljek erre a Viitorul Constanta - Astra Giurgiu találkozóra.

Addig is, a konstancaiak győzelmi kényszere mellett, érdemesnek tűnik megemlítenem még azt is, hogy a vendég Astra Giurgiu a sepsiszentgyörgyiek mellett a román élvonalbeli bajnokság másik olyan csapata, amelyik annyira nagyon-nagyon gyenge és annyira látványosan nem akar focizni, hogy szövetségi ügy lett a dologból. Például tegnap a sepsiszentgyörgyieket úgy elverte saját pályájukon az FCSB, mint szódás a lovát. Ennél a gyurgyevói csapatnál (Astra Giurgiu) pedig még akár az is elképzelhető, hogy az idény végén teljesen becsődöl és megszűnik létezni.

Na, véget ért az a meccs: 1-0-ra nyert és ezzel ismét bajnok lett a Kolozsvári Vasutas. Maradt a 3 pontnyi távolság a CSU Craiova és a Viitorul között. Szerintem mehet a nagyobb tét, hiszen a hazai győzelem dobogós helyezést és EL-szereplést érhet a konstancaiaknak.

Tipp: győz a Viitorul Constanta.

Viitorul Constanța - Astra Giurgiu: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp