Szerintem már most előre is biztosra vehető, hogy küzdelmes összecsapás lesz ez a Gornik Zabrze - Wisla Plock alsóházi mérkőzés. Már nincs sok hátra a lengyel élvonalbeli bajnokságból, az alsóház esetében már csak két fordulóról van szó, s most még úgy tűnik, hogy a 43 pontos házigazda Gornik Zabrze megmenekült, viszont a 37 ponttal utolsó előtti helyezett vendég Wisla Plock az élvonalból való kiesésre készülhet.

Elsőre az tűnhetne jobb ötletnek, hogy a vendégek győzelmére vagy pontszerzésére tippeljek, hiszen nekik kell(ene) hajtaniuk jobban azért, hogy elkerüljenek a veszélyzónából. Ám most mégis az lesz, hogy hazaiak győzelmére tippelek. Mégpedig leginkább azon okból kifolyólag, hogy mostanában a Gornik Zabrze jobb formában van, mint a Wisla Plock. Természetesen előfordulhat az is, hogy olykor arrafelé is "bundáznak" a csapatok, s ha így lesz ez most is, hogy például a Gornik Zabrze "meglepetést" okozva vereséget szenved hazai pályán vagy ad egy pontot a vendégcsapatnak, hát akkor az lesz, hogy így jártam és pechem van. Persze, én egyelőre még bízok abban, hogy nyerni bír otthon a jobb formában levő Gornik Zabrze, de hát azt is lehet tudni, hogy azért karikásak az ördög szemei, mert nem szokott aludni.

A hazaiaknál játszhat mindkét fontosabb gólszerző játékos, s így bízok abban is, hogy a spanyol Igor Angulo és a szintén spanyol Jesus Jimenez gólt vagy gólokat fognak szerezni. Ez a gólszerzés főleg a Bilbaóban nevelkedett Igor Angulo számára lehet fontos, hiszen ő holtversenyben vezeti a góllövőlistát, és ha már ez van, akkor vélhetően - gondolom én, innen a távolból - gólkirály szeretne lenni. Nem tudom, ha az alsóházi rájátszásnál "gólkirály" avagy más-e a legtöbb gólt szerző focista elnevezése. Ha viszont a teljes szezont figyelembe veszik, akkor tényleg esélyes lehet az alapszakaszbeli góllövőlistát 18 góllal megnyerő, s azóta pedig már 22 szerzett gólnál tartó Angulo.

Szóval amondó vagyok, hogy ha "bundamentes" meccs lesz ez, akkor nyerni fognak a hazaiak.

Tipp: győz a Gornik Zabrze.

Górnik Zabrze - Wisła Płock: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp