Olaszországban a bajnokságot szokás szerint a Juve húzta be, de az Olasz Kupát kivételesen nem a Zebrák fogják. Nagy esély előtt a Lazio és az Atalanta.

Simone Inzaghi csapata tavaly nagyon tetszett, sok meccsüket láttam, az egyik legjobb focit játszották Itáliában. Ez idén közel sincs így. Lehet hogy a mester és az ő 3-5-2-je fáradt el, de a kulcsjátékosok sem hozzák azt amit korábban. Immobile feleannyi gólt szerzett mint egy éve, Luis Alberto detto (11 gól és 16 gólpasszból lett idénre 4+8), Lukaku sokat hagyott ki és még nem épült fel, SMS körül meg annyi volt az átigazolási pletyka, hogy fejben egyáltalán nincs Rómában, ráadásul talán a kupadöntőt is kihagyja. A bajnokság már szinte kuka, így kicsit rotálhatott Inzaghi, de akkor is maximum annyi előnyük lehet hogy az Olimpicóban van a finálé.

Az Atalanta Gasperinivel szintet lépett, és azóta is lépdel tovább. Kilépett az európai porondra, és jövőre akár a klub történelmében először a BL-ben is bemutatkozhat a bergamói együttes, hiszen három pont előnye van a negyedik helyen. A legtöbb gólt lőtték a bajnokságban, a leglátványosabb focit játsszák a csizmában, és a Juvét is megsemmisítették a kupában, abszolút megérdemelt lenne a BL-csoportkör és az Olasz Kupa is.

Többnyire ugyanazt hozza az Atalanta amit pár napja Rómában az égszínkékek ellen, de a szerdai meccsre gondolva érdemes visszaemlékezni hogy ott mennyire megverték Lulicékat. Kaptak egy bohóc gólt, de aztán odaszögezték a Laziot a kapujához, azzal a presszinggel nem lehetett mit kezdeni. Folyamatosan támadták le a labdás embert, ebből lett a második gól is. Dúvad, pontosabban Duvan Zapatával sem bírtak, aki akkora és olyan veszélyes, hogy két-három embert eleve lekötött. Így Inzaghi három védője tök esélytelen volt Gasperini három támadója ellen, mert Gomez és főleg Ilicic szabadabban játszhatott, rendre megtalálták a réseket. Biztos megpróbál lépni ez ellen valamit, de amikor évek óta csak ebben a formációban tolják, nehéz változtatni.

Nem is értem miért van tök egál szorzó, az Atalanta az utóbbi négy meccsén veretlen a Lazio ellen, idén oda-vissza győztek, és február óta senki sem tudta verni őket. Reálisan 1-2 gól van a két csapat között. Viszont közel hatvan éve semmit sem nyertek, és azért mégiscsak Olimpico, de hogy kikapni nem fognak, az közel biztos.

Lazio - Atalanta: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp