Következik egy mérkőzés a svéd másodosztályból, mégpedig a Mjällby AIF - Trelleborgs FF összecsapás. Az az igazság, hogy nem vagyok én túlzottan a svéd foci rajongója, s jobbára én is megelégszek azt nyugtázni, amit sokan mások is, vagyis hogy a bosnyák édesapától és horvát édesanyától származó Zlatan Ibrahimovic tényleg a svédek világklasszis futballistája, de azért ezt a Mjällby AIF - Trelleborgs FF meccset nem tudom "otthagyni".

Hazai győzelemre tippelek. Elsősorban azért teszem ezt, mert a házigazda Mjällby AIF sokkal jobb formában van, mint amilyenben van a vendég Trelleborgs FF. Mindezt tudva, arról már nem is igazán érdemes túl sokat beszélni, hogy ha ezen belül még úgy bontom le tovább a dolgot, hogy mostanában milyen teljesítményre képes otthon a Malmö közelében fekvő Hällevik település csapata. Vagyis a Mjällby AIF. Amelyik focicsapat amúgy egy pici - 1000 fő lakoságot el sem érő - halászfalu együttese, s a mintegy negyedórányira fekvő Sölvesborgban rendezi hazai meccseit.

Általában az szokott lenni, hogy ha egy ilyen kicsi település bármilyen jellegű sportcsapata valamilyen "véletlen" folytán felsőbb osztályban szerepel, s ott "elkapja a fonalat" és jól teljesít, akkor egy ideig már csak a lelkesedés is viszi előre azt a csapatot. Jelenleg az van, hogy még csak mindössze 7 forduló zajlott le a svéd másodosztályú bajnokságból, de még mindig úgy dobogós a Mjällby AIF, hogy hazai környezetben - amelyik, ugyebár, ez esetben, ismétlem, a tőle körülbelül 15 percre fekvő település focipályáját jelenti - három győzelem mellett csak egyetlen egyszer szenvedett vereséget. Így nem meglepő módon a gólaránya is rendben van (5-3). Egyelőre. Ehhez a Mjällby AIF-hez most az a Trelleborgs FF fog látogatni, amelyik még egyáltalán nem bírt nyerni idegenben. És ennek megfelelően a gólaránya is negatív (4-6).

Tudatában vagyok annak, hogy egyáltalán nem valami jelentősebb dologról van itt szó ezen a Mjällby AIF - Trelleborgs FF mérkőzés kapcsán. Ám az a helyzet, hogy úgy döntöttem, hogy kis téttel mégis “bepróbálom” a hazaiak újabb győzelmét. Hátha még tart a lelkesedés.

Tipp: győz a Mjällby AIF.

Mjällby AIF - Trelleborgs FF: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp