Egyelőre még van némi kevés esély arra, a vendég Petrolul feljusson az élvonalba. Valószínűnek tartom, hogy a Petrolulnál nem tartják annyira borúsnak a jelenlegi helyzetet, mint amennyire én annak tartom, hanem még szorítanak, bíznak és reménykednek, hogy hátha valami csoda történik. Ugyanis én már nem igazán bízok abban, hogy a Petrolulnak "összejöhet" az élvonalba való feljutás, ám azt eléggé valószínűnek tartom, hogy a srácok nem fogják idő előtt feladni a harcot és az utolsó fordulóig küzdeni fognak majd.

Jelenleg úgy "fest" a dolog, hogy a 68 pontos Petrolul a 4. helyen található a román másodosztályú focibajnokság tabelláján és 4 ponttal van lemaradva az élvonalbeli osztályozót jelentő 3. helyezéstől. Ezen a 3. helyen a kolozsvári egyetemisták vannak. (Más néven: a "magyarellenes" csapat, hiszen a másik kolozsvári együttes, a Vasutas – CFR - az élvonalban van és éppen néhány nappal ezelőtt lett ismét Románia bajnokcsapata.) Abban teljesen bizonyos vagyok, hogy az ebből a bajnokságból még hátralevő négy mérkőzésen a kolozsvári egyetemisták minden tőlük telhetőt meg fognak tenni azért, hogy megőrizzenek valamennyit a mostani 4 pont előnyükből és ők játszhassak majd osztályozót az élvonalba való feljutásért.

Matematikai esélye a hőn áhított osztályozós 3. helyezés megszerzésére még a Petrolul Ploiesti mögött 5. helyezett csapatnak, a 67 pontos Sportul Snagov együttesének is van. Ezen a Ripensia Timisoara - Petrolul Ploiesti összecsapáson muszáj győznie a vendégcsapatnak. Egyrészt nyilván azért, mert a bajnokság végéig kizárólag csakis nyernie szabad - vagyis ezen a meccsen is -, másrészt pedig van egy szalmaszál vékonyságú esély is, amibe kapaszkodni lehet.

Arról van szó, hogy a Petrolul számára nagy vetélytárs kolozsvári gárda ezen a csütörtökön idegenben fog játszani a 2. helyezett Academica Clinceni otthonában. És bizony amennyiben azon a találkozón vereséget szenved az 'U' Cluj, s a Ripensia Timisoara - Petrolul Ploiesti meccsen vendéggyőzelem lesz, akkor mindössze egyetlen 1 pontra fog csökkenni a két csapat közötti különbség, s még az eddigieknél is kiélezettebbé válhat az osztályozós helyezésért zajló küzdelem.

Ha a Petrolul nem bír nyerni a temesvári Ripensia otthonában, akkor annyi, kész, számára vége. Na, elsősorban ezért a "muszáj" miatt tippelek én vendégsikert.

Ripensia Timișoara - Petrolul Ploieşti: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp