Ez a Troyes - AC Ajaccio találkozó a francia másodosztályú bajnokság egyik mérkőzése. Lehet mondani, hogy alig van némi tét, hazai oldalon éppen semmi, míg a vendégeknél talán azért akad még valami kevéske tét, viszont az odds mégis van annyira magas, hogy az erre a meccsre való fogadás számomra megérjen némi aprópénzt. Tényleg nem sokat, hanem inkább csak amolyan hobbi jellegből egy keveset, és bizony a fogadásom tétje sem lesz túlságosan magas. Sőt, ezen tét szerintem alacsony lesz, és tényleg csak olyan jellege van a dolognak, hogy "bepróbálom", hátha.

Az a helyzet van, hogy a házigazda Troyes csapata 70 ponttal a 3. helyen áll a bajnokságban, s már most egészen biztos, hogy sem előre, sem pedig hátra nincsen út számára. A korzikai vendégek elleni mérkőzés után is simán fog maradni az élvonalbeli osztályozót jelentő 3. helyen. Előrébb már nem léphet, hiszen a 2. helyezett Brest együttesének 74 pontja van, de hátrébb sem kerülhet a Troyes, mert az 5. helyezett Paris FC gárdájának mindössze csak 62 pontja van. Szóval a hazaiaknál már jelenleg is tutira biztos a 3. hely megszerzése.

A vendég AC Ajaccio csapatánál lehet még némi izgalom, ám ez is csakis azoknak okozhat gondot, akik hajlamosak az aggódásra. Előfordulhat ugyan, ha majd történni fog néhány "csoda" az utolsó fordulóban, hogy a jelenleg a 16. helyen levő AC Ajaccio két hellyel lejjebb zuhan, 18. helyezett lesz, és kiesési osztályozót kell majd játszania, de szerintem ennek a dolognak igen csekély a valószínűsége. Az ugyan benne van a pakliban, hogy a most 18. helyezett Sochaux otthon nyerni bír majd a Grenoble Foot ellenében, de az már kevésbé, hogy az általában idegenben gyengén teljesítő Gazelec Ajaccio pontot szerez vagy győzni tud a 4. helyezett - és szintén osztályozós - Paris FC otthonában. Vagyis, elvileg, nyugi lehet. Szerintem. Bár ki tudja, mert azért ezeknél a "csigazabálóknál" sohasem lehet valamit biztosnak hinni. Maximum a halált, de hát az meg már nem tartozik a sportfogadáshoz.

Jobbára tényleg csak azért választottam ki magamnak ezt a fogadást, mert megfelelő a szorzó, s ezen kívül leginkább csak az van, hogy ezzel a mérkőzéssel búcsúzik el a bajnokságtól a Troyes, és valószínűleg szép búcsúzkodást akarnak a játékosok a hazai közönség előtt. Ennyi!

Tipp: győz a Troyes.

Troyes - AC Ajaccio: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp