Szerintem hazai győzelem várható. Ugyanis az a helyzet van, hogy már csak két forduló van hátra a francia élvonalbeli bajnokság befejezéséig, ám a 62 ponttal 4. helyezett házigazdáknak még továbbra is van esélyük a 3. hely megszerzésére. Igaz, nagyon kevésnek tűnik ez az esély, hiszen a 3. helyezett Olympique Lyon együttesének 66 pontja van, és ráadásul ebben a fordulóban otthon fog játszani a kiesési osztályozós 18. helyen levő Caen ellen, szóval tényleg nagyon csekélynek tűnik a Saint-Etienne esélye, de tény, hogy még mindig van egy kevéske. Idén azért lehet fontos a Ligue 1 bronzérmének megszerzése, mert az Európa Liga fináléjába jutott angolok miatt nem BL-selejtezőt, hanem biztos Bajnokok Ligája-főtáblát jelenthet ez a francia bajnokságbeli 3. helyezés.

Mert az az igazság, hogy nemzetközi kupák fináléjába premierben bejutott négy angol csapat (2 angol gárda van a BL-döntőben és szintén 2 angol csapat van az EL-döntőben) nagyon "megkavarta" a következő idények mezőnyét. Az már eldőlt, hogy a BL-döntőbe jutott két angol csapatnak köszönhetően az osztrák bajnokság aranyérmese (vagyis a Red Bull Salzburg, az a csapat, ahol Szoboszlai Dominik is focizik) biztosan ott lesz a következő BL-főtáblán, s nemsokára majd az is kiderül, hogy a francia bajnokság 3. helyezettje lesz-e a másik két angol csapat EL-döntőjének kedvezményezettje. Hiszen az van, hogy amennyiben a Chelsea nyeri az EL-serleget, akkor a francia élvonalbeli bajnokság 3. helyezettje a következő szezonban nem fog játszani BL-selejtezőt, hanem egyből BL-főtáblás lesz és csoportmeccsel kezdheti a Bajnokok Ligáját.

Egyelőre az Olympique Lyon van a Ligue 1 ezen kedvezményezett helyén, és mivel 4 pont előnye van a Saint-Etienne előtt, jelenleg ő van a jobb helyzetben. Így természetesen sanszosabb a lyoniak BL-főtáblája, mint a szomszédvár Saint-Etienne csapatáé, viszont még nem dőlt el minden. Valamiféle csodának kellene történnie a hátralevő két fordulóban, hogy ne az Olympique Lyon legyen a 3. helyezett, ám az teljesen egyértelmű, hogy a Saint-Etienne kizárólag csakis abban az esetben reménykedhet még, ha győzni bír mindkét hátralevő bajnokiján.

Az egyik ilyen mérkőzés a nizzaiak ellen lesz. Mivel ennyire nagyon győzelmi kényszerben van a Saint-Etienne, feleslegesnek tartok bármi egyéb másik dolgot megemlíteni.

Tipp: győz a Saint-Etienne.

Saint-Étienne - Nice: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp