Nagyon úgy tűnik, hogy a spanyol élvonalbeli bajnokság utolsó fordulójára véget ért a Getafe számára kétségkívül szép és izgalmas kalandozás. Ugyanis arról szólt eddig a történet, hogy a madridi külvárosi kiscsapat sokáig a számára roppant előkelőnek számító 4. helyen volt a bajnokságban, ez a 4. helyezés pedig a Bajnokok Ligájában való szereplést jelenti. Méghozzá nem BL-selejtezőt, hanem BL-főtáblát. Abban teljesen biztos vagyok, hogy nagyon sokan "szorítottak" a spanyol kiscsapatért és sokan drukkoltak annak, hogy az erőn felül teljesítő Getafe jusson be a Bajnokok Ligája következő szezonjába.

Azonban az utolsó forduló előttre "szóltak" a Getafe játékosainak és vezetőinek, hogy vége van az álmodozásnak, előzött és 4. helyezett lett a Valencia CF, s immár a háromszoros Európa Liga-győztes, kétszeres UEFA Szuperkupa-győztes, kétszeres Bajnokok Ligája-döntős és sokszoros spanyol bajnokcsapat van a BL-szereplést érő helyen. A Getafe pedig visszalépett az 5. helyre, amelyik helyezés már nem BL-szereplést, hanem az EL-ben való indulást teszi lehetővé.

És mivel az az Európa Ligás szereplés már teljesen biztos a Getafe számára, s az már csak részletkérdés, hogy végül EL-főtábla vagy EL-selejtező lesz-e majd a dologból, számomra egyértelmű, hogy a madridi külvárosi kiscsapat, veszítenivaló híján, 19-re lapot fog húzni ebben az utolsó fordulóban. Vagyis gondolkodás nélkül "neki fog menni" a Villarrealnak, győzelemre fog törekedni és egyúttal bízni fog nagyon abban, hogy a Real Valladolid otthonában vendégszereplő Valencia CF pontot vagy pontokat fog bukni. Jelenleg ugyanis holtversenyben egyaránt 58-58 pontos a 4. helyen levő Valencia CF is, s az 5. helyen levő Getafe is. Ráadásul a két csapat gólaránya között sincs jelentős eltérés - Valencia CF +14 gól, illetve Getafe +13 gól -, azaz nem behozhatatlan előnyről van szó.

Mindössze csakis annyi szükségeltetik az újabb helycseréhez, hogy a Getafe győzzön hazai pályán a Villarreal ellenében, s eközben pedig a Real Valladolid - Valencia mérkőzésen ne nyerjenek a vendégek. Én arra tippelek, hogy a Getafe a végsőkig küzdeni fog, vagyis ez most azt jelenti, hogy győzni fog a Villarreal ellen, s majd ha sikeresre teljesítette a saját maga feladatát, akkor várhatja, hogy mi lett annak a másik meccsnek a végeredménye.

Tipp: győz a Getafe.

Getafe - Villarreal: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp