Hiába próbálja a média kiélezetté tenni a Bundesliga bajnoki címéért folytatott harcot, a lelke mélyén mindenki tudja, hogy a rekordbajnok és címvédő Bayern München lesz a befutó. Igaz, az utóbbi évek legszorosabb eredményével sikerül majd ezt realizálniuk a bajoroknak, de annál édesebb lesz majd a siker íze.

Pedig papíron nem vár könnyű ellenfél Niko Kovac alakulatára, mert a nemzetközi kupaindulásért küzdő Frankfurt az ellenfelük, de ez a mostani Frankfurt már nem az a Frankfurt, mint ami egy 7-8 fordulóval ezelőtt lehetett volna. A hazaiak behozhatatlannak tűnő hátrányt dolgoztak le a szezon során a Dortmunddal szemben. Ehhez riválisuk botlásai mellett az is kellett, hogy március közepén elhagyták a nemzetközi porondot, így több energiájuk maradt a bajnokságra és a hazai kupára. A plusz terhet levetkőzve látványosan javultak az eredményeik és zömében gól gazdag mérkőzésekkel mind a két sorozatban elérhetik céljukat. A Lewandowski-Gnabry támadószekció féken tartása megoldhatatlan feladat lesz a mentálisan és fizikálisan is elfáradt vendégek számára. N. Kovac a hét folyamán elmondta, hogy motiváltan és koncentráltan lépnek majd pályára. Ha valaki akkor Niko igazán tudja, hogy hogyan lehet fogást találni az ellenfélen, hisz tavaly még Ő vezette a mostani vendégeket.

A sikeres szezont futó Frankfurt elfogyott a szezon végére. Az Európa Liga sorozatban hihetetlenül messzire jutottak (elődöntőztek a Chelsea-vel), de tulajdonképpen ez lett a vesztük is egyben. Pár fordulóval ezelőtt még a BL indulás, azaz a 4. hely elérése is reálisnak tűnt számukra, mostanra már a 6. hely megtartása is necces. Az EL sorozatra tettek fel mindent és az ottani kudarc határozza meg a mostani állapotukat is. A múlt héten a nem túl acélos Mainz verte Őket otthonukban, de a legutóbbi vendégeskedésük is maga volt a rémálom. Csak a Leverkusen vendégszeretetének köszönhetik, hogy 6(!) kapott góllal megúszták azt a kirándulást.

Könyörületre most sem számíthatnak. A bajorok kétszer már keményen visszavágtak a tavalyi kupadöntőn elszenvedett vereségért. Most jön a harmadik K.O..

Bayern München - Eintracht Frankfurt: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp