Örömfoci bajnoki címmel fűszerezve. Körülbelül ez vár arra a 65.647 szurkolóra, aki kilátogat ma az Estádio da Luz-ba, az SL Benfica stadionjába a portugál bajnokság utolsó fordulójában. Mert kétségünk ne legyen felőle, hogy a Benfica megnyeri a mai találkozóját a Santa Clara ellen, ezzel megszerzi történelme 37. bajnoki címét.

A múlt heti Rio Ave elleni idegenbeli mérkőzés után biztossá vált, hogy a Benfica megtartja lépéselőnyét legnagyobb riválisával, az FC Porto-val szemben. A Bruno Lage trenírozta alakulat nagyon belelendült a bajnokság végére, mind játékban, mind eredményességben. A mostani sikert megtetézhetik azzal a történelmi tettel, hogy 100 lőtt gól felé jutnak a bajnokság végére. Ehhez nem kell más csak a Seferovic-Silva R.-Joao Felix-Pizzi-Jonas ötös tartsa a formáját és jó szokásukhoz híven szétzúzza az ellenfél védelmét. Legutóbbi három hazai meccsükön csapatszinten egy ötös lőtt gólátlagot hoztak le a hazaiak, biztosak lehetünk benne, hogy ma sem fognak lassítani.

A vendég Santa Clara csapatát egyébként évek óta nem tudták nagy gólkülönbséggel megverni. De a mostani meccs más mint az előzőek, és a mostani Benfica is más. A klub történelmének egyik legeredményesebb Benfica-ja ez a mostani.

Tippemet egyébként pontosan a vendég csapat masszív védekezése ihlette. Tönkre nem verte Őket senki. A közelmúltban a másik két gigász a Porto és a Sporting is megszenvedett ellenük. Most is szoros első félidőre számítok, de utána beindulnak a Sasok és realizálják a nagyobb játéktudást. Mivel mindenki szeretne maradandót alkotni a csapatból, így a gólvágóik rivalizálását is bekalkuláltam a tippbe.

Benfica - Santa Clara: Gólok száma - 2. félidőben - Felett/alatt tipp