Két forduló van már csak hátra a török élvonalbeli bajnokságból, és mivel az ezúttal megmérkőző csapatok holtversenyben 66-66 ponttal az 1. és a 2. helyen vannak, egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy a bajnoki cím sorsát döntheti el ez a Galatasaray - Basaksehir mérkőzés.

Korábban a bajnokságban sokáig az volt, hogy több pont előnnyel volt listavezető a Basaksehir, s már egyre inkább úgy tűnt, hogy a törökországi "Orbán Viktor Felcsútja", vagyis Recep Tayyip Erdogan elnök Basaksehirje lesz az aranyérmes együttes, ám az utóbbi fordulókban elkezdett botladozni és pontokat veszíteni a Basaksehir, és ezt kihasználva "feljött rá" és jobb gólarányának köszönhetően már meg is előzte őt Törökország messze földön leghíresebb focicsapata, a korábban UEFA Szuperkupát és UEFA Kupát - Európa Ligát - is nyerő rekordbajnok, az isztambuli Galatasaray. (Amúgy - Törökország összes híresebb focicsapatához hasonlóan - a Basaksehir is isztambuli együttes.)

Mindkét oldalon lesznek hiányzók: a görög Kostas Mitroglou és Emre Akbaba illetve Arda Turan, a szenegáli Demba Ba és a moldáviai Alexandru Epureanu. Azon a szinten többségében akár jelentősnek is nevezhető kimaradókról van szó, ám szerintem ezúttal azért mégis az a fontosabb, hogy hiányukban kik játszhatnak. Mert például a hazaiaknál pályán lesznek - többek között - az algériai Sofiane Feghouli is, a brazil Fernando is, a gólkirályjelölt szenegáli Mbaye Diagne is, a marokkói Younes Belhanda is és az uruguayi kapus Fernando Muslera is, míg a vendégeknél a brazil Robinho, a holland Eljero Elia, a bosnyák Rijad Bajic, a szintén bosnyák Edin Visca és a veterán török Emre Belozoglu is játszani fognak.

A házigazda Galatasaray esetében eléggé nagy valószínűséggel lehet tippelni a gólszerzést, míg a vendégeknél leginkább ott látom én a "veszélyforrást", hogy miképpen lehet-e avagy nem semlegesíteni a gólhelyzeteket egymás után megteremtő szélveszgyors szélsőket, Eliát és Viscát. No, és a vendégcsapatnál végső esetben akár még az is megtörténhet, ami az önkényuralmi rendszerekben gyakran szokott, vagyis a politikai hátszél. Tudatában vagyok én nagyon is jól annak, hogy ez már abszolút nem sportfogadásos dolog, s ezért kerülöm is, amikor lehetséges, az ilyesmit, viszont most arról van szó, hogy első bajnoki címe közelében van a jelenlegi török önkényúr kedvenc csapata, a vendég Basaksehir, és - szerintem - ebben a helyzetben “elvárható” az, hogy ha már sehogyan sem "megy" a gólszerzés, akkor némi "segítséggel" a vendégcsapat gólt szerezzen.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Galatasaray A.Ş. - İstanbul Başakşehir: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp