A hétközi forduló után ma folytatódik az Eliteserien küzdelemsorozata. Norvégiában ahogy megyünk beljebb a bajnokságba, úgy jön meg a csapatok góllövő kedve. Ezúttal egy másodéves újonccsapat mérkőzését választottam, akik szembe menve az íratlan szabályokkal úgy tűnik a másodévre lendülnek igazán bele a játékba.

A Bodø/Glimt tavaly teljesítette az újonccsapatokkal szembeni minimum elvárást, bennmaradt az első osztályba. Ezt akkor a masszív védekezésével sikerült kivívnia a gárdának. Az idei rajtjuk pazarul sikerült, mert már öt győzelemnél járnak (tavaly összesen hatot szereztek!), amit leginkább őszinte támadójátékuknak köszönhetnek. Hazai pályán az első pillanattól kezdve megpróbálnak nyomást gyakorolni ellenfelükre és nem lesz ez másként ma sem a Brann Bergen ellen. Svéd idegenlégiósuk Amor Layouni és csatártása Geir Andre Herrem nagyon jó és eredményes párost alkotnak a támadó szekcióban. Ketten együtt a csapat eddigi 18 góljából 8-at szereztek és ma is számíthatunk az eredményességükre.

A bergeni székhelyű Brann kicsit beragadt a rajtnál. Ezt leginkább az idegenbeli teljesítményüknek köszönhetik a piros-fehérek. Két győzelem és két vereség az eddigi vendégmérlegük, de a legnagyobb problémájuk, hogy csak alsóházi csapatok ellen tudtak pontot szerezni idegenben. Az előttük álló csapatok ellen hiába voltak eredményesek, vereséget szenvedtek. Lehet most is kevés lesz az idegenbeli eredményességük, ha hátul nem tudják rendezni soraikat.

Tavaly ebben a párosításban 2:2-es döntetlen született, mellyel a tipp szempontjából most is kiegyeznénk.

Bodø/Glimt - Brann: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp