A norvég kupa második köre jön, ahonnan egy hosszabb pihenőre mennek a válogatott meccsek miatt a játékosok, így kifejezetten jól is lehet akár keresni vele.

A Sarpsborg 08 egy kifejezetten kupa specialista csapat. Nincs B-keret játszatása, vagy pihentetések, hanem itt a legjobbak nyomják végig ezt a sorozatot. Érthető igazából, mivel a 30 fordulós bajnokság mellett ez az egyetlen sorozat, ahol a kék-fehérek részt vesznek, itt pedig egy meccsen dől el a párharc végkimenetele. Tehát, kockázatos lenne tartalékolni, illetve nem jelent a kupa egy túlságosan nagy meccsterhelést. Ráadásul jelen esetben nincs hova pihenni, mivel az S08 a következő tétmeccsét majd csak június 16-án játssza. Erre a hosszabb szünetre, azonban kötelező lenne egy győzelemmel menniük, mivel a bajnokságban elvesztették a fonalat a jó rajt után. Zsinórban négy vereség és ez bizony könnyen lehet, hogy a végén a nemzetközi kupáról való lemondással fog járni. Kis csapat a Sarpsborg, viszont az utóbbi években rendre magasra rakta a lécet Geir Bakke vezetőedző és egyelőre ebben az évben nem érik el a korábbi magaslatokat. Mindenképpen egy erős kezdő 11-re számítok, amely motivált lesz, hogy a pihenőre úgy menjenek el, hogy a kupában simán továbbmentek és készülhessenek a következő párharcra a legjobb 32 között.

Területi alapon folyik egyelőre a sorsolás, így nem meglepő, hogy a közeli Fredrikstadhoz utaznak. A szintén nagy múltú csapat az utóbbi években mélyrepülésben van. Pár éve még az Eliteserienben (vagyis akkor még Tippeligaenben) játszottak, azonban manapság már csak a harmadosztály élmezőnyéhez tartoznak. Ebben az évben is ők vágtak neki itt a legkisebb oddsszal a feljutásra esélyesek közül, azonban jelenleg csak a 4. helyen állnak a tabellán. Ilyen alacsonyan rangsorolt együttes nem tudta meglepni a sarpsborgiakat az utóbbi évben és nem hinném, hogy ez 2019-ben máshogyan lenne. Sima vendég továbbjutásra voksolnék ebben a párharcban!

Fredrikstad - Sarpsborg 08: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp