Az NBA konferencia döntői közül -ahogy várható volt- Kelet lesz izgalmasabb. Nyugaton a Golden STate Warriors 4-0-lal intézte el a Blazerst Durant nélkül. Keleten eddig a Bucks és a Raptors is hozta a hazai pályát, 2-0-ás Bucks előnyt 2-2-re tornázott fel a Raptors, és most ott tartunk, hogy tlán a Raptors tűnik acélosabbnak. Ráadásul a 4 meccsel Kawhi is full egészségesnek tűnt, semmi sem látszott a mozgásán, ami hátráltatná.

A négy lejátszott meccs mindegyikén túldobták a csapatok azt a line-t, amit választottam. Tehát a párharc minden meccsén jött a min. 204 pont, ami azért nem meglepő napjaink trendjét figyelve. Tény, hogy volt egy 96-96-os eredmény is 4 negyed után, ahol csak OT-vel jött volna az over, de az egészen kivételesen pocsék teljesítményt hozott, illetve ott egy két játékos. A Bucksból Middleton 3/16-ot hozott mezőnyből, azt neki bekötött szemmel hozni kéne részegen. Egészen pocsék meccse volt a 3. de aztán a 4.en hozta igazi énjét, ott talán első 9 kísérletből 8-at a gyűrűbe helyezett. De pocsék volt Bledsoe, Mirotis és Giannis is, persze a Raptorsnál is voltak balfácánok, Ibaka-VanVleet-Green triója 29 rádobásból 4-et juttatott a gyűrűbe.

Igazából ilyen pocsék teljesítmények mellett is hoztak egy elfogadható pont-mennyiséget. A 4. meccsen azért voltak jó teljesítmények, például a 3. meccset feledtetni akarta Ibaka és van Vleeet, mindkettő sokkal jobban dobott, a Toronto meg csapatként működött, és nyert simán. Kulcspillanatokban fontos lepattanókat gyűjtöttek, szóval nagyot küzdött a Raptors. A 4. meccsen 167 mezőnykísérletre jutott 222 pont, a párharcban a legkevesebb mezőnykísérletet hozta a 4. meccs, mégis jött az over lazán. A Bucks otthon acélosabb lesz, a hazai pályát jobban érzik, többet is kísérleteznek majd, inkább a Bucks fogja a tempót diktálni, eleve több kísérlet lesz, mint a 4. meccsen, ez kb 100%, de most már a momentum a Raptorsnál van, kétszer is nyertek, többen játszottak jól Kawhi és Lowry mellett, szóval lehetnek még itt izgalmak. Szerintem lazán hozzák ezt a line-t.

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp