Ez a mérkőzés nagyon fontos a házigazdák számára, hiszen az egész szezonban kiválóan teljesítő és 81 ponttal 2. helyezett Academica Clinceni már csak egyetlen győzelemre van attól a számára mindenképpen óriási bravúrtól, hogy a román fővároshoz közeli és mintegy 5000 fős község focicsapata története során először feljusson az élvonalba és a következő idénytől kezdődően már Románia legjobb focicsapatai között szerepelhessen.

Mint az előző mondatból is jobbára kiderülhetett, ez az Academica Clinceni - FC Arges találkozó a román másodosztályból való, s a feljutásról hívatott dönteni. Ugyebár, a hazai csapat számára jelentős meccsről van szó, viszont a 65 ponttal a 6. helyen levő vendégcsapatnak már teljesen tét nélküli ez az utolsó előtti fordulós összecsapás. Az FC Arges már csak annyit tehet, hogy játszanak a focisták egy jó meccset, amelyen nem kapnak ki. Maximum ennyit tehet a vendégcsapat!

Természetesen az 5 pont előnnyel rendelkező hazaiak sem döntetlen, sem pedig vereség esetén nem eshetnek kétségbe, hiszen bármilyen végeredmény esetén továbbra is az élvonalba való sima feljutást jelentő 2. helyen fognak maradni, viszont az már tény, hogy amennyiben nem bírnak nyerni otthon ezen a meccsen, akkor irtózatosan nehéz utolsó fordulóbeli mérkőzés vár majd rájuk. És egy újabb vereség esetén már egyáltalán nem tűnik lehetetlennek az egy helyezéssel való lejjebb zuhanás, s a sima élvonalbeli feljutás helyett immár csak sikeresen abszolvált osztályozó után feljutni az élvonalba. Már ha sikerülni fog a dolog.

Szóval nagyon ajánlatos az Academica Clinceni számára győzni az FC Arges elleni hazai meccsen és már ebben a fordulóban biztossá tenni a feljutást. Ha ez nem lesz így, akkor azzal kell számolni, hogy Petrolul Ploiesti - Academica Clinceni mérkőzés lesz az utolsó fordulóban, ahol az utóbbi négy meccsén veretlen és 4. helyezett Petrolulnak egyelőre még továbbra is van egy cseppnyi esélye a feljutásra. És bizony az Academica Clinceni csapatának nem árt elkerülni a Petrolul játékosainak elszántságát, akik néhány fordulóval ezelőtt megfogadták, hogy az utolsó leheletükig küzdeni fognak a feljutásért. Erre bizonyítékok a zsinórban megnyert utóbbi meccsek, és - természetesen - emellett bíznak még nagyon a csodában is.

Ilyen "csoda" lehet(ne) az Academica Clinceni botlása. Az Academica Clinceni - FC Arges meccsen éppen ezt kell elkerülnie a hazai csapatnak.

Tipp: győz az Academica Clinceni.

Academica Clinceni - FC Argeş: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp