Utolsó fordulójához érkezett az élvonalbeli török focibajnokság. Mivel már az előző fordulóban rendezett és a hazai csapat által 2-1-re megnyert Galatasaray - Basaksehir isztambuli rangadón eldőlt, hogy a házigazda rekordbajnok Galatasaray hódítja el ismét a bajnoki címet, erre a fordulóra már csak annyi maradt eldöntendő dolog az élcsapatoknál, hogy a 62 ponttal 3. helyezett Besiktas vagy a 60 ponttal 4. helyen levő Trabzonspor lesz a bronzérmes együttes. És, persze, a dobogós helyezést jelentő bronzérem mellett még az is tétet jelent, hogy a 3. helyezett csapat egyenesen az Európa Liga főtáblájára fog jutni, míg a 4. helyezett gárda nem fog azonnal oda eljutni, hanem EL-selejtezőt kell majd játszania és csakis az ottani sikeres szereplés esetén lehet majd EL-főtáblás. Már ha az lesz.

Van tehát tétje ennek a meccsnek, s az is biztos, hogy a riválisához képest 2 pont előnnyel rendelkező és ráadásul hazai pályán játszó isztambuli Besiktas tűnik a fő esélyesnek a törökországi bronzérem megszerzésére. A másik dobogós jelölt gárda, vagyis a Trabzonspor idegenben fog szerepelni a Rizespor otthonában.

A Besiktas - Kasimpasa meccsen még a hiányzók terén is a hazai csapat tűnik az esélyesebbnek. Onnan mindössze csak a védekező középpályás Dorukhan Tokoz fog kimaradni, míg a vendégeknél Ramazan Kose, a koszovói-svéd Loret Sadiku és a palesztin szülőkkel redelkező, de már Svédországban született Abdul Khalili lesznek a kimaradók. A házigazdáknak nem érdemes kétségbe esniük, hiszen Dorukhan Tokoz helyén a chilei "pitbull" Gary Medel játszat majd.

Nekem annyira egyértelműnek tűnik a hazai győzelem, hogy nagyon-nagyon. És ezért már nem is szándékozom több időt szánni erre a találkozóra, amelyen - szerintem - mindössze annyi lehet kérdéses, hogy három, négy avagy öt gólt szerez-e majd a hazai csapat.

Tipp: győz a Besiktas.

Beşiktaş A.Ş. - Kasımpaşa: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp