Észak-chilei rangadóval folytatódnak a chilei kupasorozat küzdelmei a legjobb tizenhat közé jutásért. Az alacsonyabb osztályú hazai San Marcos de Arica fogadja az első osztályú Deportes Iquique csapatát. Az osztálykülönbség miatt a bukik a vendégcsapat győzelmét favorizálják, de azt mindenféleképpen figyelembe kell vennünk, hogy a továbbjutás mostantól két mérkőzésen dől el. Ez a párosítás egyébként komoly múltra tekint vissza. Évekre visszamenőleg rendszeresen találkoztak egymással, mely összecsapások általában hazai győzelmeket hoztak.

Az Arica az előző körben csatlakozott a sorozathoz és magabiztos győzelmet aratott a Primera B listavezetője, a Cobreloa ellen. Azon a mérkőzésen csatár duójuk elemében volt, mert Eduardo Vilches kettő, Mauricio Godoy egy gólt szerzett és sima 3:1-el zárták a mérkőzést. A presztízs miatt valószínűleg most is aktív támadójátékot várhatunk tőlük.

A vendég Deportes Iquique még csak most csatlakozik a kupaküzdelmekhez. Az első osztályban a közepesnél kicsit rosszabb teljesítményt nyújtanak, így a táblázat második felében helyezkednek el. Vendégként nagyon gyengék, ezért simán bekalkulálhatjuk az Arica győzelmét a mérkőzésbe.

A közelmúlt egymás elleni eredményeit nézve nem esélytelen a San Marcos de Arica, viszont ha a továbbjutásban is reménykednek a hazaiak, akkor több gólt is szerezniük kellene. A Deportes védelme mattolhatónak tűnik, ezért kíváncsian várom, hogy tudnak-e élni a lehetőséggel az Arica-nál és esetlegesen egy újabb kupabravúrral örvendeztetik majd meg szurkolóikat.

San Marcos de Arica - Deportes Iquique: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp