Mörk-ék megszórhatják a fehéroroszokat

A női kézilabda világbajnoki selejtezők második szakaszában a Fehéroroszország - Norvégia párosítás első meccsét rendezik ma este Breszt-ben. Az esélyekről túl sokat nem kell beszéljük, valami földöntúli csoda kéne a házigazdáktól... ráadásul két meccsen dől el a dolog, így nem elég 60 perc extra... De ebbe kár is belemenni, már az meglepetés lenne, ha nem két fölényes győzelemmel jutna tovább a klasszisokkal teletűzdelt norvég együttes.

A fehéroroszokat mi is jól ismerjük, harmadik helyen zártak mögöttünk a selejtezőcsoportban, ahol oda-vissza vertük őket (25-18 és 30-22), különösebb megerőltetés nélkül. Talán Yezhykava az, akire érdemes lehet figyelni, őt a Loki-ból ismerhetjük.

A másik oldalon viszont még nehezebb bárkit is kiemelni, annyira egyben van ez a norvég csapat. Két klasszis, Mörk és Herrem is újra a keretben, mindketten igazi gólzsákok. De mellettük a többiekre sem lehet panasz... Oftedal, Arntzen, Bratsett vagy épp Tomac keze is könnyen megszaladhat.

A házigazdák valószínűleg kevesek lesznek ahhoz, hogy a saját stílusukat erőltessék rá a norvégokra, bár a magyarok elleni meccs alapján az is kérdéses egyelőre, mi az a játékstílus... Ezzel szemben a norvégok nem nagyon szoktak cicózni, játsszák a rohanós gyors játékukat és előszeretettel 30 fölött termelnek... Legutóbbi 11 meccsükből mindössze 3 olyan alkalom volt, amikor 30 alatt maradtak.

Ez a párosítás valószínűleg már ma eldől (ha esetleg nem dőlt el a párosítás létrejöttekor), könnyed, sok gólos norvég győzelmet várok, ami nagyon könnyen jelenthet legalább 33 skandináv gólt Breszt-ben.

Fehéroroszország (n) - Norvégia (n): Gólok száma Vendég csapatnál - Felett/alatt tipp