Katasztrofálisan kezdte a sorozatot Csehország. Angliában ötgólos zakót vett fel, Silhavy mester együttese. Múlt pénteken azonban sikerült a javítás, mert 0:1-ről fordított Schick góljaival a cseh válogatott. Montenegró nehéz helyzetbe sodorta önmagát, a Koszovó elleni 1:1-el, s a Tumbakovic és a szerb születésű játékosok bojkottjával. Most saját kezébe veheti sorsát a hazai gárda, és simán előnyre tehet szert a csoportban!

Vissza a Montenegró-Koszovó meccshez. Szerbia nem ismeri el Koszovó önállóságát. Montenegró szövetségi kapitánya Tumbakovic (szerb nemzetiségű) politikai okokból nem jelent meg a podgoricai selejtezőn, sőt a Szerbiában született játékosai: Filip Sztojkovics és Mirko Ivanics is így tettek! Azonnal felfüggesztette őket a szövetség, és a válogatott mellett dolgozó Miodrag Džudović ült le sebtében a padra Koszovó ellen. A korábbi középpályás irányítja majd a vendégeket az Olomucban is! Ahogy vártam meglepte egyébként a montenegróiakat legutóbb Koszovó, megszerezte a vezetést és csak szaladtak az eredmény után. Mogusa egyenlíteni tudott, de Džudović is elmondta, hogy egy győzelemmel ért fel a pontszerzés jelenlegi helyzetükben. Tulajdonképpen saját magát hozza nehéz helyzetbe a volt Jugoszláv tagállam. Bulgáriában egy megnyert meccsen veszített két pontot, Angliával szemben esélyük sem volt (1:5), s a legutóbbi meccsen a hülye politika miatt babráltak ki önmagukkal…

Csehország most köszönheti szépen, és elfogadhatja a lehetőséget! Fontos volt a bolgárok legyűrése, mert az egymás ellen folyton remiző riválisok elé került a tabellán. Márpedig ha ennyit szerencsétlenkednek a többiek, akkor simán kisétálhat az Európa bajnokságra az egyébként jó erőkből álló cseh csapat. Adott egy olasz légió: Schick (Roma), Krejci (Bologna), Jankto (Sampdoria), akik mind erősek az előre játékban. Standard a mondás: végy egy jó kapust! Ez is adott, a Sevillában 33 meccset védett Tomas Vaclik! Mellettük többnyire hazai csapatokban edződő játékosokkal számolhat Silhavy. Legyünk őszinték a montenegrói klubfocinál jóval előrébb tart a cseh, s ez a tény is előrevetíti a mérkőzés kimenetét.

Összegezve Csehország most kihasználhatja a kedvező körülményeket a csoportban! Anglia kiemelkedik, de most magához ragadhatja a második pozíciót!

Csehország - Montenegró: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp