Elkezdődött az idei Copa América, hogy a nyári szezonba se legyünk labdarúgás nélkül. Idén házigazda Brazília és most 12 csapat vesz részt a tornán. 1993 óta bevezették, hogy más régióból is meghívnak együtteseket. Idén Katar (aki 2022-es VB házigazdája lesz, és Japán, aki másodjára vesz részt ezen a kontinensbajnokságon).

A csoportok kialakítása után leszűrhető, hogy lesz egy-két jónak ígérkező találkozó. Uruguay a C csoportban kapott helyett Ecuador, Chile és Japán mellett. Tabarez kapitány nem bízta a véletlenre, keret magját a sokat megélt sztárok alkotják. Kapuba Muslera, ahogy akár a tavalyi VB-n is. Védelem tagjai is a megszokotthoz hasonlóan, középen Godin -Giménez páros, akik hasonlóan a klubcsapatukhoz. Nemcsak hátul, de elől is veszélyesek, pontrúgások vagy szabadrúgások során számolni kell velük, jól érkeznek és bármikor képesek gólt szerezni és így segíteni csapatukat. Szélen valószínűleg Cáceres és Laxalt játszhat. Gyorsak, beadásaik során helyzetbe hozhatják a csatárokat. Középpálya kicsit kakukktojás, itt nincsenek akkora nevek, többnyire fiatal egységről van szó. Christian Rodríguez hiánya vethet fel néhány kérdést. Elől a jól megszokott felállásban Suárez - Cavani kettős. Egy bökkenő lehet a két sztárral kapcsolatba, hogy Suárez jó pár hónapja nem játszott tétmérkőzést és egy ideje gólképtelen, míg Cavani február óta sérült volt. De ekkora sztárokat képtelenség kihagyni, bármikor bennük van a gól és hazájuk válogatottjáért bármit képesek megtenni (ahogy Suárez tette a kezezésével). Őket a padról Stuani vagy Pereiro tudja tehermentesíteni.

Ecaudar mélységben, legutóbb közel 1,5 éve játszottak tétmeccset. Az is VB selejtezős mérkőzés volt. A csapatnak nem sikerült a VB kvalifikáció és ebben az éveben lejátszott 4 mérkőzésből győzelem nélkül állnak. A csapat próbálta mérkőzéseit idegenben játszani, mert a Copán se otthon lesznek és így alkalmazkodni a viszonyokhoz. A behívott keret döntő többségben az amerikai kontinensen játszanak, köztük kivétel a sokat megélt, talán egyik leghíresebb ecuadori játékos Antonio Valencia a Manchester United játékosa. Kapus poszton rutinos játékos található, de a védelem kicsit fiatalított lesz ezen a tornán. Középpályán előbb említett Valencia lehet ismert, míg támadó oldalon névrokona Enner Valencia, akinek van legalább 20 gólja. A többi játékos a 10-et alig éri él. Kimaradó játékosok között olyanokat találhatunk pl.: Parades, Erazo, Noboa vagy Montero.

Két csapat között Uruguay oldalán található a minőségbeli tudás, aminek ki kell jönnie a pályán, mert ebbe a csoportba még van agy Chile is. Az uruguayi sztárok hozzák, amit tudnak akkor gond nem lehet, csak kérdéses a formájuk. Győzelmet várok Uruguaytól.

Uruguay - Ecuador: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp