Dupla vagy semmi! - ez lehet az argentinok mottója a Paraguay elleni mérkőzés előtt. Már csak azért is így lehet ez, mert Argentína fociválogatottja már nem engedhet meg magának egy újabb szégyenletes vereséget. Ugyanis a kolumbiaiak elleni bukásnál leginkább nem az volt a legfőbb probléma, hogy kikaptak az argentinok. Persze az is bajság volt, ám elsősorban nem azzal volt probléma, hogy vereséget szenvedtek, hanem az okozza a fő-fő problémát, ahogyan elszenvedték azt a vereséget az argentinok. Viszonylag gyakran előfordul a sportban, hogy egyes csapatok vagy sportolók kikapnak, ám egyáltalán nem mindegy, hogy azt miképpen teszik. És bizony most az argentinok a lehető legcsúnyább módon tették, hiszen elképzelés nélküli gyötrelmes játékkal és az általuk képviselt színvonalhoz képest elkeserítően gyengén teljesítve buktak hatalmasat. Annyira nagyon-nagyon gyengék és kritikán aluliak voltak, hogy még a "fociistenük", a világ valaha élt egyik legzseniálisabb labdarúgójának számító Diego Maradona - aki egy ideje már nem focilabdával, hanem kábítószerrel dekázik - azt bírta mondani, hogy az argentinokat még Tonga is meg tudná verni. Ja, és még azt is mondta, hogy a mostaniak sárba tiporják Argentína presztízsét. Szerintem hatalmas igazság van abban, amit mond, de kár, hogy mindezt már nagyon sok szurkoló nem az egykori zseniális focistának tulajdonítja, hanem annak a "bohócnak akivé vált az utóbbi évtizedekben Maradona. Nagyon gyorsan hozzáteszem, hogy teljesen jogosan gondolhatnak ilyesmit Maradonáról a fociszurkolók.

Amennyiben nem tudásuk legjavát nyújtják majd az argentinok, hanem csak amolyan középszintet, még akkor sem okozhat gondot nekik Paraguay legyőzése. Paraguay nemzeti csapatával kapcsolatosan egyelőre még mindig csak annyit bírok említeni, hogy Dél-Amerika kimagaslóan legdurvábban focizó válogatottjáról van szó. Persze, ezek a mostani játékosok már nem annyira "favágók", mint elődeik voltak, de azért ezeket sem kell félteni, fullban fogják "nyomni" majd az antifutballt. Tudásukról pedig - szerintem - sokat elárul az a dolog, hogy Paraguay-ban már annyira hozzá vannak szokva a döntetlenekhez, hogy amikor 2-0-ra vezettek a Katar elleni meccsen és tudatosult bennük, hogy akár győzhetnek is, akkor inkább gyorsan kaptak két gólt, csakhogy ne essenek ki a komfortzónájukból, hanem ismét döntetlen legyen a végeredmény.

Erre az Argentína - Paraguay találkozóra nem tudok elképzelni egyéb másik eredményt, hanem csakis azt, hogy győz Argentína.

Argentína - Paraguay: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp