Ezzel az Egyiptom - Zimbabwe mérkőzéssel végre kezdetét veszi a 32. labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája. A házigazda és szerintem (is) a végső győzelemre legnagyobb esélyes Egyiptom csapata lép pályára a "futottak még" kategóriába tartozó Zimbabwe válogatottja ellen. Mondhatnám, hogy manapság már úgymond "természetes" módon került könnyebb csoportba a házigazda Egyiptom, s ebből az A-csoportból problémáktól mentesen juthat tovább.

Szerintem maximum csak az okozhat némi kisebb és elhanyagolhatóbb gondot a "fáraóknál", hogy máris azonnal az első találkozón nagyon jól kell(ene) teljesíteniük és illene sok gólt szerezniük, ugyanis a csoport leggyengébb válogatottjával fognak játszani. Szerintem lehetséges, hogy van némi kockázat ebben az "Egyiptom legalább 2 gólt szerez" tippben, hiszen egyáltalán nem lehet tudni, hogy a csúcsformát valószínűleg a kontinenstorna utolsó hetére időzítő házigazda válogatott jelenleg milyen formában van. Hiába, na, ezúttal kockáztatok egy keveset.

Viszont azt azért jó tudni, hogy bármilyen fizikai állapotban lehetnek, mert az ellenfél Zimbabwe így is, úgy is roppant gyengén teljesítő csapat. Így egyáltalán nem zárható ki az a lehetőség sem, hogy - adott esetben - még egy gyengébb napot kifogó Egyiptom is alaposan "megruházza" majd a zimbabwei alakulatot. Hiszen ami pocsék, az tényleg pocsék.

Ez a zimbabwei gárda mindössze csak összesen 3-szor bírta kvalifikálni magát az afrikai kontinenstornára, de onnan egyszer jutott tovább a csoportkörből. Sokat elárul Zimbabwe játékának színvonaláról, hogy régebben még a klubszinten az FC Liverpool csapatával rengeteg trófeát többszörösen megnyerő, legendás Bruce Grobbelaar kapus, aki zimbabwei volt és - értelemszerűen - stabil tagja volt hazája fociválogatottjának, sem bírta hozzásegíteni válogatottbeli társai a kisebb részsikerekhez sem. A zimbabwei Bruce Grobbelaar története körülbelül olyan volt korábban, mint amilyent Ryan Giggs esetében lehetett látni az utóbbi években. A walesi focista majdnem mindent megnyert - olykor többször is - a Manchester United klubcsapatával, viszont ugyanaz a Giggs már egyáltalán nem volt sikeres Wales válogatottjával. És, akárcsak Bruce Grobbelaar, úgy Ryan Giggs sem tehetett arról, hogy válogatottja olyan gyenge, amilyen.

Ennél az Egyiptom - Zimbabwe találkozónál igazából csakis az lehet kérdéses, hogy a hazaiak játékosai közül Mohamed Salah, Marwan Mohsen, Mohamed Elneny, Amr Warda és társaik milyen napot "fognak ki". Mert amennyiben jó napjuk lesz, akkor nem lehet kétséges az, hogy Egyiptom legalább 2 gólt fog szerezni.

Egyiptom - Zimbabwe: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp