Guinea válogatott játékosai a B-csoportból való továbbjutásban reménykednek, így végtelenül egyszerű számukra a feladat: győzni kell a Madagaszkár és a Burundi elleni találkozókon, utána pedig a Nigéria elleni mérkőzésen majd csak lesz valami. Akár vereséggel is végződhet Guinea számára az az összecsapás. Feltéve, persze, ha le bírja győzni Madagaszkárt és Burundit.

Ezzel a Guinea - Madagaszkár mérkőzéssel elérkezett az első megoldandó feladat a hazai csapat számára. Elvileg nem lehet semmi probléma sem ezzel, hiszen Guinea csapata lényegesen jobb, mint Madagaszkár együttese. Ismétlem, hogy csak elvileg van ez így, hiszen a gyakorlatban azért bármi előfordulhat, hiszen, mint tudni lehet nagyon jól, bizony gömbölyű az a labda, amelyikkel játszanak. Ezért a biztonságos megoldásra való törekedés miatt is van az, hogy nem tippelek a számomra nyilvánvalóra, vagyis arra, hogy legalább 3 gól szerez Guinea, hanem inkább maradok annál az egyszerűbb tippnél, hogy győz Guinea.

Leginkább azért van ez a biztonságinak nevezhető tippelés, mert az Egyiptom - Zimbabwe nyitómeccsnél kockáztatni mertem egy picit azzal, hogy arra tippeltem, hogy a gyenge ellenfél elleni találkozón 1 gólnál többet szereznek majd a házigazda egyiptomiak. Ám a "fáraók" borítottak mindent és csak 1-0-ra nyertek. Természetesen írtam én, hogy az ilyen eredmény benne van a pakliban, hiszen nem lehet sejteni előre, hogy a csúcsformát valószínűleg a kontinenstorna utolsó hetére időzítő házigazda válogatott jelenleg milyen formában van. Ám én mégis kockáztattam. És, persze, el is buktam a tippet. De, hát, egye fene, mindig volt ilyen és mindig is lesz majd ilyesmi.

Visszatérve a Guinea - Madagascar találkozóra. Számomra amolyan "fekete lónak" tűnik ez a hazai csapat, s nem igazán tudom hova tenni. Egyelőre azzal számolok, hogy a későbbiekben majd valamiféle meglepetést okozhat. Oszt, ki tudja, majd meglátjuk. Vagy nem. Annyi viszont már most biztos, hogy az a válogatott, amelyik olyan játékosokból áll, mint a Bajnokok Ligája-győztes Naby Keita (FC Liverpool), Mohamed Yattara (AJ Auxerre), Ibrahima Traore (Borussia Mönchengladbach), Amadou Diawara (SSC Napoli), Issiaga Sylla (Toulouse) és François Kamano (Girondins Bordeaux) nem lehet túl rossz ezen az afrikai szinten.

Egyelőre csakis arra tippelek, hogy győz Guinea. Utána pedig majd meglátom a többit. Azért az simán benne van a pakliban, hogy ha csak ennyire szerényet tippelek, akkor - csakazértis - "kiszakad" az a bizonyos gólzsák és szerez majd 3-4-5 gólt a guineai válogatott.

Guinea - Madagascar: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp