"Egyszer élünk!" felkiáltással megpróbálok ismét Argentína sikerére tippelni. Hát, őszintén bevallom, hogy nem hittem volna, hogy eljön az az idő, amikor úgy fogok fogadni a - többek között - Lionel Messit, Sergio Agüerót és Angel Di Mariát is soraiban tudó Argentína fociválogatottjának győzelmére, hogy jelentős kockázatúnak ítélem meg a dolgot. Pedig most - és számomra sajnos - így van. Még akkor is, ha ezúttal a nemrégiben még a focit nyeles labdával játszó katariak az ellenfelek. Annyira nagyon-nagyon pocsékan, lélektelenül és elképzelés nélkül játszott Argentína az eddigi két Copa America-meccsen, hogy esetében a világ összes negatív jelzője is kevés annak érzékeltetésére, hogy mennyire szégyenteljes az argentin fociválogatott produkciója. Szerintem az mindent elárul erről a csúfos szereplésről, hogy a kétszeres világbajnok Argentína, amelyik nemzet a labdarúgás nevezetű sportág három legnagyobb hatású játékosából Diego Maradona és Lionel Messi személyében két zseniális focistával ajándékozta meg a világot, jelenleg Katar mögött a csoportja utolsó helyén szégyenkezik a Copa Americán.

Szerintem ez a Katar - Argentína mérkőzés már a gyilkosság előtti legvégső figyelmeztetés kategóriába tartozik. Igen, jól lehetett olvasni és abszolút nem elírásról van szó: tényleg azt írtam, hogy "gyilkosság előtti legvégső figyelmeztetés". És bizony az argentinok nagyon tudatában vannak annak, hogy Dél-Amerikában nem babra megy a játék. Még nagyon friss lehet az emlék mindenkinél, hiszen még csak egy negyedszázaddal ezelőtt történt, amikor Kolumbiában lelőtték Andres Escobart. A válogatott labdarúgó gyilkosság áldozata lett, lelőtték a nyílt utcán, egy parkolóban. A gyilkos tuti biztosra akart menni, ezért 12-szer sütötte el a fegyverét. Andres Escobar azért halt meg erőszak által, mert hibázott a 1994-es focivilágbajnokság egyik csoportmeccsén.

Kolumbia válogatott labdarúgói tanultak abból a gyilkosságból, és azóta nagyon jól tudják, hogy amikor országukat képviselik egy-egy jelentősebb sportrendezvényen, akkor szó szerint a saját életükkel játszanak. Lám, a kolumbiaiak nagyon alaposan tanultak abból a gyilkosságból: ezúttal is a 2 mérkőzésen elért 2 győzelemmel és kapott gól nélkül csoportelsők, s már az utolsó csoportmeccs eredményétől függetlenül továbbjutottak.

Szerintem az argentin focisták annyira szégyenletesen alibiztek eddig, hogy eljutottak arra a pontra, amikor számukra már akár élet-halál kérdése lehet a Katar - Argentína találkozó. Ilyenkor az a legkevesebb, hogy több góllal nyerjenek! De legalább 2 góllal mindenképpen!

Tipp: Argentína -1.5 gól ázsiai hendikep.

Katar - Argentína: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp