Ez a D-csoport ezen az afrikai kontinenstornán adott esetben akár még úgynevezett "halálcsoporttá" is válhat. Hiszen Marokkó és Namibia válogatottjai még Dél-Afrika és Elefántcsontpart nemzeti csapatai is ebben a csoportban vannak. Számomra teljesen egyértelmű, hogy a Marokkó, Elefántcsontpart, Dél-Afrika trióból kerülnek majd ki a továbbjutók és várhatóan azon fog múlni a dolog, hogy az előbb említett csapatok milyen gólkülönbséggel fogják legyőzni a csoport messze-messze leggyengébbjének számító Namíbiát.

Eredetileg az volt a tippem, hogy simán győz Marokkó (1.34), ám némi gondolkodás után változtattam a dolgon, s arra tippelek ázsiai hendikeppel, hogy legalább 1.5 gólos különbséggel győzni fog Marokkó válogatottja. Ugyan okozott nekem némi apróbb problémát ez a tippváltás, hiszen még nagyon jól emlékszek a nyitómeccses buktámra, amikor az Egyiptom - Zimbabwe mérkőzésen a kelleténél kissé jobban megbíztam a házigazdákban, de végül az lett, hogy a legalább 2 gól helyett csak 1 gól szerzett Egyiptom és vesztes lett a fogadásom.

Azon gondolkoztam, hogy hasonló dolgot talán nem kellene ennyire hamar újra megkockáztatnom, ám végül mégis úgy döntöttem, hogy Marokkó esetében is kockáztatni fogok. Hiszen az araboknál tényleg ez a Namíbia elleni találkozó lehet az egyetlen lehetőség arra, hogy a több gólos siker révén lépéselőnybe kerüljenek. És úgy vélem, hogy Hakim Ziyech, M'bark Boussoufa, Younes Belhanda, Nordin Amrabat, Nabil Dirar, Medhi Benatia, Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui és társaik nem azok a labdarúgók, akik elveszni hagyják a kínálkozó lehetőséget, hanem kapva-kapnak az alkalmon. Így tehát nem meglepő módon az a tippem, hogy legalább 2 gól különbséggel fog nyerni a marokkói együttes.

Tipp: Marokkó -1.5 gól ázsiai hendikep.

Marokkó - Namibia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp