Annyira sebesen elkezdett zuhanni a japánok győzelmére kínált szorzó, hogy a tervezettnél korábban vagyok kénytelen írni néhány sort ezen mérkőzéshez. Azt azért még az alacsonyabb szorzóért cserébe is bevállaltam, hogy megvártam az Ecuador - Chile találkozó végeredményét, s miután Chile 2-1-es győzelmével nagyon valószínűsíthetővé vált az ecuadori gárda Copa America-búcsúja, csak azután írok az Ecuador - Japán összecsapásról.

Természetesen eléggé valószínűnek tartom azt is, hogy egyáltalán nem oszt és nem szoroz a dolog, hiszen még abban az esetben is a japánok győzelmére tippelnék, ha nem tudnám majdnem biztosra, hogy Ecuador csapatának "annyi és egy Bambi" a csoportmeccsek végeztével. Mindegyik ecuadori csomagolni fog, utazik haza és már csak a tévében fogja nézni a kieséses szakasz mérkőzéseit.

Már kontinenstorna közben is kalapot lengettem a japán suhancok lendületes játéka láttam, így számomra teljesen észszerű, hogy most már ott tartok, hogy Japán győzelmére fogadok a csoportkör utolsó fordulójában. Hiszen nem csak a japán fiatalok lendületes játékát figyelhettem meg az eddigi két meccsük alatt, hanem azt is láttam, hogy a szövetségi kapitányuk tanult az első mérkőzésen elkövetett gyermeteg hibákból és változtatott a játékstíluson a második meccsre. Megmaradt a lendület, hiszen a fiatal játékosokból álló Japánnál ez amolyan "alap" jellegű dolog, viszont a 4-0-ás vereségből okulva a második meccsre már mindhárom tapasztaltabb focistáját a kezdőbe rendelte Hajime Moriyasu edző. A veterán Kawashima kapus biztonságot teremtett hátul, míg pedig a mezőnyben Okazaki és Shibasaki adott önbizalmat a japán legényeknek. És alkalomadtán, amikor szükség volt rá, akkor megregulázták őket.

Úgy vélem az eddig látottak alapján, hogy mivel a majdnem tét nélküli meccseken is az első perctől az utolsó percig küzdöttek és hajtottak a japánok, akkor tutira biztosan ismét így fognak cselekedni, amikor a céltalan és búcsúzásra készülő Ecuador ellen fognak játszani. Úgy, hogy nekik kizárólag győzelem esetén lehet némi esélyük a továbbjutásra. Szerintem az a "legkevesebb", hogy ilyenkor Hajime Moriyasu edző "óvodásainak" győzelmére tippelek.

Ecuador - Japán: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp