Zárul a csoportkörök küzdelme. Lassan kialakul a play off mezőnye. Az A csoportból Brazília és Venezula tovább lépet. Ma a B csoport van terítéken, innen Kolumbia továbbjutás már biztos és csak a 2. hely kiléte titok. C csoportba a helyzet is egyszerű minden bizonnyal Chile és Uruguay továbbjutás lesz. Az idei Copa América lebonyolításában még a két legjobb 3. helyezett is tovább megy. Tehát minden pont értékes.

B csoportban Kolumbia a megszerzett 6 pontjával már első. De a 2. vagy esetleg 3. helyre még bárki odaérhet. Ha Paraguay legyőzi a fix első Kolumbiát akkor ők játszanak majd Venezuelával. Ha 3. helyezettként mennének tovább akkor Brazília az ellenfél. Egy fokkal könnyebbnek tűnik, ha a 2. helyet nem engedik ki a kezükből, ehhez nem kell másn mint legyőzni Kolumbiát. Kolumbiánál lesznek változtatások, hiszen Queiroz mesternek van lehetősége kipróbálni a kevesebb játéklehetőséget kapott játékosokat. Továbbá a héten kiderült, hogy a csapat hálóőre Ospina kihagyja a mérkőzést, mert haza kellett utaznia beteg édesapjához, még nincs információ, hogy egyáltalán visszatér-e a csapathoz. A védelembe is lesz rotálás Sánchez pihenhet, így a belső páros Mina és Cristian Zapata lehet. Továbbá a középpálya is teljesen fel lesz forgatva Barrios, Cuadrado, Uribe is pihentetve. Az eddig lejátszott két mérkőzésen megszokott középpálya le lesz cserélve. Elől is várható változás Falcao és Zapata is pihenőt kaphat a mestertől vagy csereként állhatnak be. Rodríguez játékával kapcsolatban nincsenek hírek ő a kezdőcsapatban kaphat helyett, ahogy eddig.

Itt a nagy esély Paraguay előtt, eddig 2 döntetlen áll a csapat neve mellett, ha most jön 3 pont akkor fix 2. hely és Venezuela. A csapatnál mindenki tudja, hogy nagy lehetőség előtt állnak és ezt meg kell ragadni. Berizzo mester forgatja a keretet, fix pontok melett próbálja megtalálni a csapat képét és a lehető legjobb kezdőt kiállítani. Kolumbia ellen a Gonzalez, Santander, Almirón trióval támadhat a győzelemért.

Két csapat között Kolumbiánál van a jobb és minőségibb játékoskeret, de a már biztos első hely tudatával lehet kísérletezni és játékosokat pihentetni. Így Paraguaynak lesz fontos a mérkőzés, mert nekik a továbbjutás a cél és egy győzelem esetén ez össze is jöhet nekik.

Kolumbia - Paraguay: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp