Így előzetesen jónak tűnik nekem ez a tipp, hiszen elvileg tényleg nagyon lehetséges az, hogy legalább 2 gólt fognak szerezni a "sivatagi rókák". Mindössze az az egyetlen probléma lehet ezzel a tippel, hogy - volt már rá példa - többször is megelégednek egy-egy szerzett góllal a hazaiak. Mondjuk, ez általában - vagyis az esetek többségében - csak akkor van így, amikor felkészülési vagy barátságos meccs, esetleg valamilyen alacsonyabb jelentőségű úgynevezett tétmérkőzés van, mert az igazán számító tétmeccseken általában több gólt szokott szerezni Algéria. Ezért leginkább azon gondolkozom, hogy az Afrikai Nemzetek Kupájának egyik csoportmérkőzése vajon jelentős tétmérkőzésnek számít-e Algériának, avagy nem? Némi töprengés után én úgy döntöttem, hogy igen, annak számít, így ennek megfelelően arra tippelek, hogy legalább 2 gólt fog szerezni Algéria. Ha nem így lesz, akkor annyi lesz, hogy úgy járok, ahogy. Pórul.

Már csak azért is arra tippelek, hogy legalább 2 gólt fog szerezni Algéria, mert egy olyan C-csoportban, ahol maximum csak a Szenegál mögötti - továbbjutást jelentő - 2. helyre számíthat Algéria, szerintem tudatában vannak annak az illetékesek, hogy Kenya és Tanzánia válogatottjait mindenképpen muszáj legyőzni. Mivel utóbbi két válogatott közül az ezen a téren gyenge Tanzánia nem igazán számít, bizony Kenya nemzeti csapata az, amelyik adott esetben össze bírja kuszálni a szálakat. Így nagyon ajánlatos Algériának a "biztonsági módszerhez" folyamodnia és magabiztosan legyőznie Kenyát.

Könnyedén képes lehet erre Algéria, hiszen tényleg minőségibb - és ami fontosabb: gólok szerzésére képes - focisták alkotják. Már csak az kérdéses, hogy ezek a labdarúgók rendesen fognak-e hozzáállni a meccshez vagy pedig nekiállnak-e majd focizás helyett össze-vissza sztárkodni. Csak remélni tudom, hogy Riyad Mahrez, Yacine Brahimi, Sofiane Feghouli, Islam Slimani és társaik normálisnak nevezhető módon fogják kezelni a Kenya elleni találkozót.

Tipp: Algéria 1.5 gól felett.

Algéria - Kenya: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp