Ázsiai hendikeppel tippelek arra, hogy legalább egy gól különbséggel fognak nyerni a "szelídíthetetlen oroszlánok". Azért nem tippelek merészebbet, hiszen az ellenfélt látva, amelyik teljesen a "futottak még" kategóriába tartozik, minden bizonnyal tippelhetnék, szerintem legalábbis igen, ám eddig már pórul jártam néhányszor a fogadásokkal ezen az Afrikai Nemzetek Kupáján. És ezek következményeként mintha kezdenék egy picit "tartani" a jelentősebb erőt képviselő csapatoktól. Mint amilyen, jelen esetben, Kamerun fociválogatottja is. Korábban a sima győzelemre való tippelésnél is akadtak problémák (Guinea-Madagaszkár), de úgy is buktam már szelvényt, hogy a minimálisnál csakis egy icipicivel jobban megbíztam az erősebbik együttesben (Egyiptom-Zimbabwe, Marokkó-Namibia). Ezúttal csak egy nagyon keveset kockáztatok, hátha Kamerun nem lesz majd ugyanolyan "szemét", mint amennyire Egyiptom és Marokkó volt.

Guinea-Bissauról jobbára csak annyit tudok, hogy a Föld legszegényebb országai között tartják számon. Fociválogatottja csakis azért nem újonc az afrikai kontinenstornán, mert már volt ezen egy alkalommal. Az az eset két évvel ezelőtt történt, amikor Guinea-Bissau egyetlen 1 ponttal a csoport utolsó helyén végzett. Az az 1 pont pedig annak köszönhető, hogy az egyik meccs hosszabbításában véletlenül gólt szerzett Guinea-Bissau, és mivel csak 1-0-ra vezetett az óvatlan ellenfél, döntetlen lett a mérkőzés eredménye. Tehát ha ezúttal majd Kamerun is így óhajt "szívni", akkor csak 1-0-ra fog vezetni a meccs vége felé, oszt majd kap egy gólt a végső sípszó előtt és veszíteni fog 2 pontot. Ám ha ennél némileg okosabbak a "szelídíthetetlen oroszlánok", akkor - csak úgy, a biztonság kedvéért - úgy elverik majd Guinea-Bissau válogatottját, hogy nagyon.

Van egy csávó Guinea-Bissau nemzeti csapatában, nem tudom, hogy mire képes a labdával, ám az már most teljesen biztos, hogy pimasz, hiszen "Pele" művésznévvel merészel focizni. És ráadásul ezt még 10-es mezben is teszi!

Remélhetőleg Choupo-Moting, Kaptoum, Zambo Anguissa, Bong, Ekambi, Bassogog, Kunde, N'Jie és társaik megfelelően kezelik majd a dolgokat. Mégpedig úgy, hogy nyertes legyen a tippem.

Tipp: Kamerun -1 gól ázsiai hendikep.

Kamerun - Guinea-Bissau: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp