Ismét egy olyan párosítással állok szemben, amelynél számomra egyértelműnek tűnik az erősebbik csapat (ezúttal Ghána) győzelme. Már csak annyi kérdéses, hogy méltóztatni fog-e a ghánai alakulat 1 gólnál többet szerezni vagy pedig erőfölénye tudatában - amolyan energiatakarékosság gyanánt - megáll-e majd egyetlen 1 darab szerzett gólnál? És kockáztatni fog, hogy nyer minimálisan egy góllal vagy pedig kap majd egy gólt a végén és csak döntetlenre "futja" tőle. Én úgy tippelek, hogy szereznek legalább 2 gólt a „fekete csillagok”. Vagyis a ghánai focisták.

Benin nemzeti csapata egyáltalán nem valamiféle "nagy durranás". Sőt, még csak kicsi sem. Az már csak teljesen természetes, hogy soha nem vett részt a labdarúgó világbajnokságon, de még az Afrikai Nemzetek Kupájára is mindössze csak 2 alkalommal jutott ki Benin. Ahol eddig minden csoportmérkőzésen - kivétel nélkül - vereséget szenvedett. A csapatról sokat elárul az a dolog, hogy olyan válogatottakat, amelyek vele körülbelül egy súlycsoportban vannak (Mauritánia, Egyenlítői-Guinea, Togo, stb.) még képes legyőzni Benin, de a Ghána-kaliberű csapatokat már nem. (Olykor, ritkán, persze, igen, hiszen arrafelé is gömbölyű a labda, s a gyengébb csapatok egyszer-egyszer le bírják győzni az erősebbeket. Akárcsak mindenhol máshol.)

Az utóbbi években a világbajnokságokon szinte rendszeres résztvevő, valamint 4-szeres afrikai kontinensbajnok ghánai csapatnál ugyanaz a helyzet, mint a torna többi erős csapatánál. Egyáltalán nem az a kérdéses, hogy nyer-e az együttes, hanem csupán csak azt lenne jó tudni, hogy óhajt-e nagyon nyerni vagy megelégszik-e majd az egyetlen 1 góllal. Én személy szerint nagyon remélem, hogy a 33 éves Asamoah Gyan legalább egyszer-kétszer úgy fog helyzetbe kerülni vagy belebotlani a labdába, hogy góllal zárul majd az akció. Egy másik ghánai találatra pedig ott van Jordan Ayew, Andre Ayew, Christian Atsu, Mubarak Wakaso, Thomas Partey, Kwadwo Asamoah vagy bárki másik ghánai labdarúgó.

Tipp: Ghána 1.5 gól felett.

Ghána - Benin: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp