Nagyon tudatában vannak annak a brazil focisták, hogy hazájuk labdarúgó válogatottjának tagjaiként nem csak elvárás tőlük, hanem kötelesség is látványosan focizni és gólokat szerezni. Ezt a dolgot a jelenlegi Copa Americán játszó brazil focisták minden meccsen szorgalmasan teljesítették: a nyitómeccsen szereztek három gólt, majd az azt követő - Venezuela ellen 0-0-ás döntetlennel zárult - meccsen szintén szereztek három gólt, az pedig már abszolút nem rajtuk múlott, hogy egyik gólt sem validálta a játékvezető, hiszen a brazilok teljesítették "kötelességüket", végül pedig úgy szereztek öt gólt Peru ellen, hogy közben igazi focifesztivált is csináltak.

Teljesen egyértelmű, hogy a brazil fociszurkolók elvárják a hasonló folytatást hazájuk válogatottjának focistáitól. Sőt, az is teljesen egyértelmű, hogy elvárják, hogy Brazília válogatottja nyerje meg a Brazíliában rendezett Copa Americát. Tekintve, hogy a brazil focisták az összes eddig Brazíliában rendezett Copa Americát megnyerték, eléggé jogosnak tűnik ez az elvárás. Ismétlem: kivétel nélkül mindegyik, Brazíliában rendezett kontinenstornát megnyerték a brazilok.

Nyilván a tornagyőzelem az idei cél is. Ennek érdekében pedig a Paraguay elleni mérkőzésen mindenképpen győznie kell a hazai együttesnek. Ám mivel Paraguayról van szó, vagyis a kontinens messze-messze legsportszerűtlenebb válogatottjáról van szó, várható, hogy focizás helyett a "játékölés" és az ellenfelek "faragása" lesz előtérben. Emiatt elképzelhető simán az is, hogy az ismét focifesztiválozni szándékozó brazilok ezen terve nem fog sikerülni, ám az teljesen bizonyos számomra, hogy a továbbjutás érdekében és biztonsági megoldásként legalább 2 gólt mindenképpen szerezniük érdemes. Már csak azért is, mert nem tudni, hogy a "favágó" Paraguay csapatára rámosolyog-e egy gól formájában a vakszerencse? És ha igen, mikor? Talán a 90. perc környékén, amikor már késő "kapkodni" és egy újabb gólt brazil szerezni?

Valószínűleg tippelhetnék arra is, hogy Roberto Firmino és/vagy Philippe Coutinho gólt-gólokat fognak szerezni, ám mivel ilyesmit nem lehet tenni ebben a játékban, majd csak valamelyik fogadóirodánál fogok fogadni az előbb említettek közül valamelyik játékos gólszerzésére. Itt pedig fogadásügyileg maradok annál, hogy legalább 2 gólt fognak szerezni a házigazdák.

Tipp: 1.5 gól felett a hazai csapat.

Brazília - Paraguay: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp