Copa America Braziliaban, biztos marha jo lesz, nem? Hat nem. Botranyosan rossz ez a torna, gyengebbnel gyengebb meccsekkel. Ebben szerepet jatszhat az is hogy nincs hangulat, mintha zart kapuk mogott jatszananak, ugyanis rekorddontes van keszuloben ami a latogatottsagot illeti. A rossz jatek es fokent a helyi viszonyokhoz kepest borsos jegyarak miatt 25 000 az atlagnezoszam, amikor a legkisebb stadionba kozel 50 000-n fernenek be (par eve Chileben kb ennyi volt a latogatottsag, de joval kisebb stadionokkal). Nincs egy igazan jo csapat sem, amelyikert erdemes lenne ejszakazni. Neymar nelkul higfos ez a brazil egyuttes (tok jellemzo hogy csak akkor jott ki nekik a lepes amikor ellenuk tettem), Chileben kioregedoben a sztarok, Uruguay soha nem a latvanyos jatekrol volt hires, meg egyedul Kolumbia az, amely az elvarasokhoz kepest megut egy szintet.

Argentina pedig a legrosszabb a sztarcsapatok kozul. Karizmatikus edzo, jo szakember nincs a valogatott elen, "termeszetesen" koncepcio nincs is a jatekban. Jo spilerek elvileg vannak, azzal nem kene hogy gond legyen, de motivalatlannak, kimerultnek tunnek. Messi probalkozik, de a valogatottban o nem az a vezer tipus amilyennek kene lennie, nem kepes felrazni a tarsakat, csak szotlanul, leszegett fejjel setal a palyan, aztan ha megint ezust jon (vagy az sem), majd megint lemondja a valogatottsagot. Nincs edzo, nincs vezer, nincs elkepzeles, csoda hogy azt a Katar elleni meccset megnyertek es elevickeltek idaig, mert Kolumbia es Paraguay ellen nem erdemeltek pontot (egyet azert szereztek). Persze ilyen mezonyben ez is eleg lehet a vegso sikerhez...

Venezuela sem lesz egyszeru menet, nagyon masszivak, lenullaztak Perut es Braziliat is, Rondont pedig egy pillanatra sem lehet szem elol teveszteni. A vb-kvaliban oda-vissza ikszeltek az argentinokkal, szerintem most is ez fog tortenni. A kockazat felvallalasa megmaradt a BL-nek, a valogatott vilagversenyeken nagy tet mellett olyan mintha senki sem akarna tovabbjutni, Copa America, EB vagy VB, tok mindegy. A brazilok is egy eros 0-0 -val nyitottak a negyeddontok soran, nem lepodnek meg ha itt sem lenne gol, Venezuela nem akar, Argentina nem tud/nem mer kockaztatni.

Venezuela - Argentína: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp