A bajnokság végkimenetele szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés jön az Eliteserienben. A listavezető Molde fogadja, a szintén az Európa Ligában induló Brann Bergent és egy esetleges győzelemmel megnyugtató előnnyel készülne a nyári kettős terhelésre.

A Molde otthon eddig hibátlan - az Oddhoz hasonlóan - miután 6/6 a győzelmi mutatója és brutális +16-os a gólkülönbsége. Eközben vezetik három ponttal a bajnokságot, azonban a vesztett pontok tekintetében az Odd áll jobban. Tehát nem vehetik félvállról ezt a meccset és kötelező lenne a behúzása, ha leakarják szakítani a bergenieket. Azt a csapatot, amelyik a negyedik helyen áll jelenleg és hét pont a hátránya velük szemben. Van pár sérült a keretben, akik közül az első számú kapus Linde és a 'godsettől igazol Ulland Andersen biztosan nem lép pályára. Mellettük kétséges Haraldseid, Bjørnbak és a múlt héten 15 perc alatt mesterhármast lövő James játéka. Azonban utóbbi három játékos pályára lépésre jelentős esély van. Ráadásul a Molde kerete a télen igencsak kibővült, így nincs miért aggódniuk, van pótlás.

Ezzel szemben Bergenben más jellegű problémák vannak. Véleményem szerint, Nielsen mester felett eljárt az idő és nem tud lépést tartani azzal, hogyan kell kezelni egy esélyes csapatot. Keveset változtat a kezdőn - pedig lenne bőven opciója - és a taktika is évek óta ugyanaz. A hétközben is játszottak meccset a norvég kupában - a Molde már pár hete búcsúzott, így ez most előny lehet a hazaiaknak - és Trondheimban belefutottak a egy 4-0-ba a kis Ranheim ellen. Nagyjából ugyanazok a játékosok léptek ott pályára, mint akik vasárnap is majd pályára lépnek, így ez egy újabb hátráltató tényező. A fő indoka annak a már-már megalázó vereségnek a játékosok lassúsága volt. Keveset mozogtak és nem tudták lefedni a területeket. Ezzel a Molde is élhet, ahol a mozgékony támadóközéppályás sor előtt játszhat a szintén agilis James, vagy a robosztusabb Ohi. Nekem egyáltalán nem úgy tűnik, hogy most szakadna meg a Molde remek hazai szériája.

Molde - Brann: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp