Ez a Mauritánia - Angola mérkőzés - több másik csoportbelihez hasonlóan - várhatóan és nagyon valószínűleg a 3. helyezésről fog dönteni. Vagyis egészen pontosan arról fog dönteni - várhatóan, természetesen -, hogy Tunézia és Mali nemzeti csapatai mögött Angola vagy Mauritánia fog-e továbbjutni. Már, persze, ha egyáltalán tovább fog-e jutni valamelyik, s nem pedig az történik majd, hogy egyikük sem jut be a hat csoportharmadik gárda közül a legjobb 4 közé.

Erre Mauritánia és Angola válogatottjai közül egyelőre az utóbbinak van valamivel több lehetősége. Ez leginkább azért van így, mert a Tunézia elleni mérkőzésen elért 1-1-es döntetlennek köszönhetően már van 1 pontja. Mauritania nemzeti csapatának még nincsen pontja - azaz 0 pontos - az Afrikai Nemzetek Kupáján, hiszen a Malitól elszenvedett 4-1-es vereségért egyetlen pont sem járt az alakulatnak. Angola válogatottja a korábban szerzett 1 pontnak és a csoportharmadikok rangsorában jónak számító 1-1-es gólaránynak köszönhetően egyelőre a továbbjutók között szerepel. Ez a dolog már nem érvényes az E-csoportban 0 (nulla) ponttal utolsó helyezett Mauritániára, amelyik csapat kizárólag csak az Angola elleni győzelemmel és az azért a sikerért kapható három ponttal kerülhet a potenciális továbbjutó csoportharmadikok közé. Ja, és majdnem elfelejtettem azt is hozzátenni, hogy mivel nagyon rossz Mauritánia gólaránya, ezért számára csakis abban az esetben válhat némileg reálisabbá a dolog, ha jobban elveri Angolát, mint az a bizonyos szódás szokta elverni a lovát. És, tudván azt Mauritánia esetében, hogy az afrikai kontinens egyik közepesnél gyengébb csapatáról van szó, amelyik még ráadásul újonc is az afrikai kontinenstornán, szerintem nullához közelíthetők a továbbjutási esélyek. Talán még nem nullás a dolog, de hogy csak 2-3 százaléknyi esély van a továbbjutásra, az már mostan is eléggé biztosra kijelenthető.

Hozzáteszem azt is, hogy nem csak ezen a tornán előszőr szereplő válogatottal fog megmérkőzni Angola, hanem Angola esetében az afrikai kontinens egyik felfelé ívelő formájú és - ezen a szinten - színvonalasabb (jobb, erősebb, ilyesmihez hasonló valami, stb.) középcsapatáról van szó. Egyáltalán nem lep majd meg, ha a Mauritánia elleni meccsen jobbak lesznek majd Djalma Campos és társai.

Tipp: győz Angola.

Mauritania - Angola: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp