Donna Vekicnek nem igazán megy a GS tornákon. Most kiemeltként várhatta a sorsolást, hogy majd kap egy könnyebb ellenfelet és kiemeltként talán a harmadik körig nem fog veszélyes ellenfélbe beleszaladni, de nem így lett. A sorsolás szeszélye miatt az egyik legnehezebb kiemelés nélküli játékost kapta meg, Alison Riske-t.

Vekicnek a kedvenc borítása a fű. Anno tizenéves korában ezen a borításon robbant be, azonban a nagyobb sikerek azóta is elmaradtak. Ha Wimbledont nézzük, akkor ez már a hetedik indulása lesz a még mindig csak 23 éves horvátnak, akinek a legjobb eredménye a legjobb 16 tavalyról. A felkészülése nem sikerült rosszul, miután Nottinghamben döntőzött. Akkor egy maratoni csatában kapott ki Caro Garciatól, viszont tegyük hozzá, hogy az ellenfelek sem a WTA sorozat krémjéből érkeztek. Birminghamben az első körben kikapott Ash Bartytól, viszont ez papírformán minősíthető a tornán látottak alapján.

Riske sötét ló, miután a világranglistán 54., azonban a füves borításért rajongó teniszezőről beszélünk. A salakot olyan gyorsan tudta le, amilyen gyorsan csak lehet (0/4), majd a top játékosokhoz képest egy héttel korábban nyitotta meg a füves felkészülést. 11 nap alatt begyűjtötte a surbitoni és hertogenbosch-i tornát (!), majd a mallorcai első körben kiesett rögtön ezután. Főleg Den Boschban mutatta meg, hogy mekkora harcos és ez a Vekic elleni meccsén nagyon jól jöhet. Ő egy pillanatig se fogja feladni a továbbjutás esélyét és ez Vekicnek nagyon nem kedvez. A horvátot ki lehet zökkenteni egy folyamatosan magas szintű játékkal, amire képes az amerikai.

Szerintem az oddsok kicsit távol vannak egymástól jelenleg. 1.80 vs. 2.00 reálisabb lenne, és éppen ezért én itt Riske-re szavaznék. Mivel az oddsa elég magas, így még a Riske +1,5 szettben is van értek!

Vekic, Donna - Riske, Alison: Szett hendikeppel - Hendikep tipp