Anett Kontaveit kiemeltként kezdheti meg wimbledoni szereplését az amerikai (293.) Shelby Rogers ellen. A ranglista ne zavarjon meg senkit, itt ennél jóval szorosabb összecsapásra lehet számítani.

Kontaveit az utóbbi hetekben nincsen annyira lenyűgöző formában. A tavasszal még Stuttgartban döntőzött, illetve Miamiban elődöntőzött, azonban a füvön eddig nem megy neki. Szerintem nem kapott vészes ellenfeleket az angliai felkészülés során, viszont nagyon messze volt attól, amit egy világranglista 20. helyezettől várhatunk. Természetesen az, hogy Birminghamben kikapott Jo Kontától, az még valamennyire el is fogadható. Viszont egy héttel később Eastbourne-ben sem volt rendben a játéka. Harriet Dart ellen nagy nehezen továbbment az első körben, majd a másodikban Friedsam már simán kiejtette. Tényleg gyengén játszott és éppen ezért az 1.37-es győzelmi szorzója nagyon alacsonynak számít.

Rogerst az utóbbi években sérülések hátráltatták. Viszont amikor pályára lépett - általában magas szorzóval - akkor mindig kemény ellenfélnek bizonyult. Mire gondolok itt? Strasbourgban a későbbi döntős Garcia az első körben csak döntő szettben tudta megverni; Suarez Navarro szintén a Garroson (pedig ez Rogers gyengébb borítása), míg Mallorcán Bencic ellen lépett vissza szintén a harmadik szettben sérülés miatt. Erőssége a szervája és a rutinja, illetve az, hogy a teher Kontaveiten lesz. Szerintem az észt versenyző egy igen kellemetlen első kör elé nézhet és így nagy potenciál van az amerikai 3.00 feletti szorzójában. Női tenisz, tehet számítok arra, hogy a meccs képe változatos lesz, így pedig a Rogers +1,5 szett a nyerő számomra. Még így is elég magas oddson lehet kapni, illetve legutóbbi két szettben 9 meccsel ezelőtt kapott ki, de az meg a visszatérése után volt pár héttel.

Rogers, Shelby - Kontaveit, Anett: Szett hendikeppel - Hendikep tipp