A norvég OBOS-ligaen aktuális fordulójából a Ullensaker/Kisa - KFUM Oslo mérkőzéssel érdemes foglalkoznunk ha sok gólra várunk. A liga két leggólerősebb csapata találkozik egymással Jessheim városában és mivel ez a két csapat nem nagyon favorizálja a döntetleneket a mérkőzéseiken, egy gól gazdag, ki-ki mérkőzésre számíthatunk ennél a párosításnál.

Hazai pályán acélos mutatóval (4-1-1) rendelkezik az Ullensaker/Kisa, s bár nem játszottak még Top3-as csapattal a legutóbbi otthoni mérkőzésük, több mint figyelemreméltó eredménnyel zárult. 5:1-re verték azt a Raufoss-t, aki vezeti a vendégtabellát. Kimagasló góllövőjük nincs, de csapatszinten nagyon jól eloszlanak a szerzett góljaik. Nem véletlen, hogy egy középpályás, Kristoffer Normann Hansen a legeredményesebb a csapatban öt góllal, pedig csak kilenc bajnokin szerepelt sérülése miatt. Mostanra már teljesen felépült, így számíthat a játékára Trond Fredriksen menedzser. A hétközi kupafordulóban nem volt érdekelt az Ullensaker/Kisa, így egész héten csak erre a találkozóra kellett koncentrálniuk.

Nem úgy a vendég KFUM Oslo alakulatának, akik a hétközi kupa meccsen csak az utolsó pillanatokban tudták bebiztosítani a továbbjutásukat. Hiába játszottak óriási fölényben a Tromsdalen ellen, a győztes találatot csak a 90. percben tudták bevinni. Egy-két meghatározó játékosát pihentette ugyan a menedzserük - lásd. az egyik legeredményesebb játékosuk Moses Mawa csak az utolsó fél órára szállt be -, de sokan játszottak így is az alapcsapatból. Ez mindenféleképpen a hazai csapat malmára hajtja majd a vizet, de azt nehezen tudom elképzelni, hogy ne szereznének gólt, gólokat a vendégek.

Egymás elleni eredményeik nem mérvadóak, mert régen találkoztak egymással tétmérkőzésen, de a bajnokságban mutatott teljesítményeik alapján sok gólra számíthatunk ezen a találkozón.

Ullensaker/Kisa - KFUM: Gólok száma - Felett/alatt tipp