Középcsapatok rangadóját rendezik ma az izlandi bajnokság első osztályában a Fylkir - KA Akureyri találkozón. Az egymás elleni eredményeik alapján arra következtethetünk, hogy nem nagyon tudnak egymás ellen kevés gólos, túltaktikázott mérkőzést játszani. Ha a tavaly nyári mérkőzésüket nézzük (5:1 az Akureyri pályaválasztásával), akkor még azt is hozzátehetjük a várkozásunkhoz, hogy nem kevés törleszteni valója van a hazaiaknak.

Középcsapathoz méltóan közepesen teljesít otthonában a Fylkir. Az viszont szembetűnő, hogy a döntetlenjei is gólokban gazdag találkozókon születtek. A legutóbbi hazai bajnokijukon 4:3-ra verték a liga második Breidablikot, aminek a hétközi kupameccsen itták meg a levét, mivel a Breidablik egy hosszabbításos meccsen kiejtette Őket a kupából. Ez a 120 perces csata azért benne lehet a hazai lábakban-fejekben. Erre azért alapozhatnak majd mostani vendégeik, annal is inkább, mert a Fylkir több alapemberét is szerepeltette a hétközi találkozón.

A KA Akureyri felkészülését nem zavarta hétközi mérkőzés, így lényegesen frissebbek lehetnek majd a találkozón. Az eddigi látogatásaik során csak egy győzelmet abszolváltak ugyan, viszont csak a listavezető KR Reykjaviknál nem tudtak gólt szerezni. Elfar Adalsteinsson személyében rendelkeznek egy igazi gólvágóval, aki a góllövő listán is előkelő helyezést foglal el a hét meccsen szerzett öt találatával. Benne mi is bízhatunk, na meg abban, hogy idegenbeli fellépésein azért elég hézagos a KA Akureyri védelme.

Motivációt a tavalyi eredmény tükrében nem kell keresnünk a hazai csapatnál a K.O. eléréséhez, viszont a hétközi forduló okozta fáradtság a vendégeknek is ad majd lehetőséget a gólszerzésre.

Fylkir - KA Akureyri: Gólok száma - Felett/alatt tipp