Az előző Eurobasketen 162 pontos meccset a török és fehérorosz csapat az utolsó csoportmeccsen, bízom benne, hogy megint lesz pont becsülettel, ha nem is 160 over, de úgy bőven 130 fölé mennek a csajok. A históriához hozzátartozik, hogy volt egy ominózus 2010-es meccse a válogatottnak a törökök ellen, amikor is 15 ponttal vezettünk 30 perc után, de az utolsó negyedben a magyarok számára bedeszkázták a gyűrűt, és bizony 0, azaz nulla pontot sikerült szerezni. SZékely Norbert volt a kapitány, biztos jól emlékszik a meccsre :D

Lényeg a lényeg, ez csak ilyen kis múltidézés, azért a nulla pontos negyedtől szerintem nem kell tartani, bár egy under10-es negyed sem jönne jól a tipp szempontjából.

Én törtem a fejem, hogy ezen a tét nélküli meccsen mi várható (mi csoporteslők vagyunk, a törökök full utolsók, és fix kiesők). Lehet ez egy egyik csapatnak em hiányzó szükséges rossz, vagy lehet egy 'felszabadult' játék. Végül utóbbi mellett döntöttem, és az over mellett. Mi elég eufórikus állapotban lehetünk, én már akkor boldog lettem volna, ha egy meccset nyerünk, aztán valahogy továbbcsúszunk, aztán csoportgyőztesek lettünk. A Szlovének ellen sok-pontos meccset nyertünk, az olaszok ellen küzdelemeset. Turner amikor kellett, azért hozott egy-két kintit, Határ óriásit fejlődött, és bár nem csillog a csapatunk, azért becsülettel küzd.

Tét most nincs, lehet gyakorolni, szerintem ez jó hatással lesz a csajokra, ilyenkor azért nem remeg úgy a kéz, biztos vagyok benne, hogy akár a 70 pontot is karcolhatjuk, reményeim szerint felülről. Viszont talán a védekezés sem lesz annyira feszes, aztán amilyen pechjük van a törököknek, nekik meg ma lesz a jó napjuk támadásban, bár nem vitatom, az egyik legfakezűbb csapatról beszélünk. Remélem, Albenék nem akarnak hazamenni 3 zakóval, és azért bőven megugorják a 60 pontot. Tét nincs, így nekik sincs miért görcsölni, és bár női meccsen bitang sok tud lenni néha a 120 pont is, én úgy vélem, azért a 126-ot összehozzák a csajok.

Magyarország (n) - Törökország (n): Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp