Két lehetősége van Kongó DR válogatottjának, ami igazából három.

Az első, hogy őszintén odaállnak a srácok a meccshez, és játszanak egy jót. Megpróbálnak nyerni, aztán lesz ami lesz.

A második, hogy nyernek, esetleg ikszelnek, de lehet kikapnak, és ahogy vége a tornának, megy mindenki, amerre akar.

A harmadik, és szerintem az észszerű forgatókönyv viszont az, hogy a kongói srácok sem hülyék. Én úgy véle, elég nekik ránézni a tabellára, és nem csak a saját csoportjukra. Iazából OK, hogy a négy legjobb harmadik helyezett csapat is továbblép, de itt Kongó ennek a körnek úgy vág neki, hogy 0 pontja van, magyarul nincs pontja, és van egy -4-es gólkülönbsége, ahol a lőtt gólok száma pontosan nulla.

Szóval itt Kongó továbbjutási esélye kb ha 2-3 %-ra tehető, ahhoz kéne egy brutális 4-5 gólos siker, meg az, hogy majd a másik 5 csoportban ne legyenek olyan eredmények, megegyezéses remit, ami Kongó számára rossz.

Szóval én úgy vélem, Kongó a fizika és bundázás törvényeit is használja. Nagyon kis energiát fektet be, és nagyot sokat kaszál. Igazából eddig sem törte nagyon magát, két ótvar zakó, Egyiptom mellett Kongó vereséget szenvedett Uganda ellen is. Gólt nem lőtt, ellenben kapott 2-őt kétszer.

Zimbabwe válogatottja összekapart egy pontot, ha most nyer, gólkülönbsége is legrosszabb esetben 0-ás lesz. Azzal már meg lehet célozni a továbbjutást, szóval engem egy csöppet sem lepne meg, ha Kongó egy szétesett csapat képét festené, nem mintha eddig Bakambuék annyira összeszedettek lettek volna. Nem hiszem, hogy döntetlen lenne, az egyik félnek sem ér semmit. Ettől függetlenül persze lehet iksz, mert miért ne, de én azt hiszem, itt lesz döntés, és bár bement sok helyen a szorzó 3.00 alá, ez lehet nem a véletlen műve, Bakambuék pumpálják a zsetont Zimbabwére :D Viccet félretéve Kongó DR tragédia, Zimbabwe lazán találhat egy gólt, főleg, ha tényleg bunda lesz, és Kongó is besegít mondjuk egy tizivel, vagy öngóllal. Kis téttel szerintem egy próbát megér.

Zimbabwe - DR Congo: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp