Burundi az AFCON papíron leggyengébb csapata, és bár két 1-0-ás vereséget tudhat maga mögött, azért azt nem lehet mondani, hogy csak a bekkelésre koncentrált. Persze főleg arra, de azért ha megkapargajjuk a lejátszott két meccsük statisztikáját, akkor látjuk, hogy kis mákkal akár győzelmük, de pontjuk mindenképp lehetne. Nigéria ellen 6-4-re nyerték a szögletarányt, több gólhelyzetük volt, 7-szer találták el a kaput, volt 11 kapu mellé tartó löket is, és bár a labdabirtoklás nagyságrendileg 60-40 volt, amolyan direkt focival rukkoltak elő, amikor náluk volt, megpróbálták megjátszani, és befejezni az akciót.

Aztán jött a Madagaszkár elleni meccs, ahol szintén fortuna ellenük volt. Ott is megvoltak a helyzetek, szögletek, már a labdabirtoklás is, csak az a fránya gól nem. Burundi egyébként az első tornáját tolja, így azért gondlom én, egy gólt most már mindenképp szeretnének összehozni.

Guinea célja a lőtt gólok mellett a továbbjutás, ehhez Keitáéknak nyerni kell. Nigéria ellen nem sikerült semmi, Madagaszkár ellen meg egy 2-2-es adok-kapok, ahol ikszre sikerült menteni a meccset. Viszont a sorsolás, a meccsek sorrendje után gondlom én eleve úgy volt vele Guinea, hogy burundit a végén mindenképp ütni kell a továbbjutáshoz. Guineának ráadásul nem ártana a gólkülönbségét is pozitív tartományba tornázni, ehhez minimum két dugó kell. Szerintem egyébként Burundi is ráunt már az 1-0-ás zakókra, veszíteni valójuk nincs, férfiasan beleállnak a meccsbe, és tolnak egy őszinte focit, ahol vagy sikerül gólokat lőni, és meglepetést okozni, vagy jön a papírforma, és Guinea nyerni tud. Bárhogy alakuljon, én azért most egynél több gólt várok Burundi meccsén. Nevek alapján elég ótvar csapat, de azért van játéka, szóval nem egy reménytelen együttes gólszerzés szempontjából.

Burundi - Guinea: Gólok száma - Felett/alatt tipp