Elkezdődött az érdemi része az Arany-kupa sorozatban, aki hibázik, kiesik, nincs javítási lehetőség. A C csoportból Jamaika és Curacao jutott tovább, míg a D csoportból USA és Panama. A mérkőzés Philadelphiába lesz, ahol Panama egy hajszálla esélyesebb, lehet azért mert USA csak 1-0-ra győzte le. A két csapat közel egyenlő erősségű, így a nüanszokon fog múlni a továbbjutás kérdése.

Jamaika veretlenül ment tovább, de az ellenfelei kevésbé voltak erősek. Ebből a kvartettből Honduras csapata volt negatív csalódás, többet vártam tőlük. Jamaika kellemetlen ellenfél lehet Panama számára, hiszen masszív, szervezett együttes. Akik eddig 4-3-3-ban játszottak, de itt már a tét nagy, így előfordulhat a formáció váltás is. Hátul Balke kapus kezd, a védelem többi tagja a már látott 3 meccs alapján nem változik, középen a Francis-Lowe kettőssel. Középpálya fő feladata a labdatartás és a támadás szervezése. Elől Orgill vagy a csapat nagy tehetsége Bailey riogathatja Panama kapuját.

Panama a házigazda után kvalifikálta magát a negyeddöntőre. USA ellen nem szégyen kikapni és az eredmény se lett túlzó, csak 1-0-ra maradt alul a csapat. Itt is egy masszív, jól szervezett alakulatról van szó és az amerikaiak is csak egyszer törték fel a reteszt. Panama a verhető ellenfelek ellen a jól bevált 4-4-2-vel állt fel, de USA ellen inkább a bekkelésről volt szó, így 5 védős felállást választott a mester. Kapuba Mejia kezdhet, majd 4 védős rendszer alapján középen Cummings játéka biztos, a partnere Torres lehet. A középpályán biztos lesz 1-2 szűrő, így a gólok terén nem várok sokat. Elől is vannak variációk vagy 2 csatáros lesz a felállás, vagy 1 centert előre küldenek és csak felívelik a labdát, hogy kezdjen vele valamit.

Komoly hiányzó egyik oldalon sincs, a mesterek a lehető legjobb kezdőt állíthatják ki. Nagy a tét, mert itt már az elődöntőbe lehet jutni, így a masszív, kemény védekezésről szólhat a mérkőzés. Ezért kevés gólt láthatnak a nézők. Inkább labdatartásról lesz szó, mint veszélyes és kombinációs játékról, ezért a 90 perc alatt egy 0-0 nem mutat rosszul. Aztán majd jön a szerencse és valaki a házigazdával meccsel a döntőért.

Jamaica - Panama: Gólok száma - Felett/alatt tipp