A fiatal kanadai csillaga kezd egyre fényesebben ragyogni, a tapasztalaton kívül minden adott nála a sikerhez. Jó szervája van, remek fogadó, pazar atléta, mindkét oldalról jól üt és egy kész játékos, pedig még nincs 19. Három tornadöntője volt idén és egy 1000-es elődöntője, nagyszerű eredmények egy ilyen fiatal sráctól. A játéka kész van tehát, már csak a fején kell dolgozni, hogy a szoros pillanatokból ő jöjjön ki győztesen. Mihelyt ez meglesz, onnantól a legjobbak között a helye. Ez lesz az első meccse Wimbledonban, de a füves bemelegítése remekül sikerült, Stuttgartban döntőzött, Queensben elődöntőzött és a legjobb füves ellenfelektől leshetett el trükköket, miközben méltó ellenfelük volt.

Vasek Pospisil védett ranglistával indulhatott el idén, valószínűleg jött felvenni a csekket, hiszen az október végi párizsi tornán versenyezhetett utoljára. Ha olyan állapotban lenne, hogy ellenfele lehessen bárkinek, akkor a torna előtt valamelyik felvezető versenyen is pályára lépett volna, akár csak egy Challenger viadalon. Normál esetben nincs rossz játéka a füves borításra, nagyon jó szerva, remek hálójáték és parittya tenyeres. Viszont elég pocsék fogadó, általában szétcsapkodja a labdákat és labdamenetben is teljesen instabil, fonákról főként de a tenyerese se elég stabil.

Ha Vasek a legjobb formájában lenne, akkor lehetne ebből egy jó meccs, de így vajmi kevés esély van rá. Felix nagyon jó fogadó, így a labdák folyamatosan játékba kerülnek majd, folyamatos lehetőséget biztosítva Pospisilnek, hogy rontson. A fiatalabb kanadai remek formában van, a játék minden elemében jobb mint honfitársa, így ha végigmegy a meccs, akkor ezt a hendikepet le kell hoznia.

Auger Aliassime, Felix - Pospisil, Vasek: Játék hendikeppel - Hendikep tipp