Már az elődöntőben van a Copa America előző két kiírását egyaránt megnyerő Chile, s ezt az jelenti, hogy a "La Roja" együttesét már csak mindössze két győztesen megvívott mérkőzés választja el a dél-amerikai focitörténelemben rekordot jelentő triplázástól. Nagyon valószínűnek tartom, hogy ha már eljutott idáig Reinaldo Rueda szövetségi kapitány chilei válogatottja, akkor innentől már tutira biztosan az újabb kontinensbajnoki cím megszerzése a cél. Természetesen ebben a dologban nem csak én vagyok teljesen biztos.

Ami számomra igazából fontos észrevétel ezen a tornán, az éppen az, hogy ez a jobbára kiöregedetteknek tűnő vagy kiöregedőfélben levő labdarúgókból álló Chile mennyire jól használja ki azt, hogy nagyon összeszokottak és nagyon jól ismerik egymást a játékosok, s mivel már akár egymás gondolatait is kitalálják, majdnem mindig a megfelelő helyen vannak a pályán. Meccsek közben kifejezetten jól látszik, hogy milyen hatalmas rutinnal rendelkeznek a chilei focisták, s ezt a jelentősnek számító előnyt általában a saját maguk javára is bírják fordítani. Leginkább a Japán elleni csoportmeccsen látszott nagyon a chilei rutin (persze, máskor is), amikor az ázsiai fiatalok sebesen rohantak fel-alá a pályán a teljes meccsen, ráadásul még helyzeteik is voltak és még véletlenül sem lehet azt mondani, hogy rosszul játszottak volna, mert nem, egyáltalán nem fociztak rosszul, ám mégis úgy kaptak közben 4 gólt (és nem bírtak rúgni egyetlen gólt sem), hogy jóformán észre sem vették. A rutinos chileiek úgy voltak ezzel, hogy amikor hibáztak a japánok, akkor azonnal kihasználták a baki és góllal büntettek. Majd szereztek még újabb hármat, végül pedig 4-0-nál láthatóan úgy döntöttek, hogy nekik elegendő annyi előny, már nem erőlködnek még annyit sem, mint addig, s hagyták az ellenfelet tovább rohangálni.

Peru esetében azt használhatja ki Chile, hogy könnyedebbnek nevezhető meccse volt a negyeddöntőben, és ezáltal pihentebbek a játékosai. Hiszen a peruiak egy számukra örömteljes, ám idegileg azért megviselő találkozón vannak túl, amelyiken a hatalmas szerencséjüknek is köszönhetően csak a döntetlen végeredményt hozó meccs utáni büntetőrúgásokkal búcsúztatták Uruguayt.

Pihentebb csapat Chile, de nem csak ez jelenthet számára előnyt az elődöntőben, hanem az is, hogy egyazon kontinenstornán és ráadásul zsinórban két kieséses mérkőzésen vélhetően nem lesz újra mázlista Peru.

Tipp: győz Chile.

Chile - Peru: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp