Az "új Serena Williams" első szárnycsapásait láthatjuk a nagyok között!?

Sokak ezzel a hasonlattal élnek, nem is véletlenül. A 15 éves kislány korát meghazudtoló magabiztossággal veszi az akadályokat egy felnőtt Grand Slam mezőnyében. Első meccseit nem láttam, de azóta volt szerencsém megnézni, hogyan ütötte le a pályáról Rybarikovát... Amit láttunk tőle, azt bárki megirigyelné ebben a jelenlegi női mezőnyben. Sokan gondolhatják, hogy egy jó fizikumú kislány erőből leütötte rossz napot kifogó ellenfeleit, de nem erről van szó. Amellett, hogy az ütőerővel sincs gond Gauffnál, remekül választja meg az ütéseket is, tudja mikor gyorsítson, vagy épp mikor lassítsa a játékot jól irányzott nyesésekkel... Korábban volt egy kislány, Jelena Ostapenkora gondolok, aki 20 évesen a semmiből behúzott egy Garrost úgy, hogy szinte minden esélyest ő ejtett ki. Azóta azonban rendre betlizik, mert fejben gyenge, türelmetlen, mindenből nyerőt akar ütni... Ezzel szemben ha Gauff már most ilyen megfontolt teniszre képes, ki tudja mire lehet képes később!? Badarság lenne már most beharangozni a jövő nagy bajnokát, de nem lehet szó nélkül hagyni ezt a teljesítményt.

Hercog már 28 éves, de igazán komoly eredményeket nem tud felmutatni. Hat kisebb tornagyőzelme van, egytől egyig salakon. Idei füves szezonja magasan a legjobb karrierje során (7-2), de ebből nem kell messzemenő következtetést levonni. Fizikálisan rendben van, vállalható a szervája, és ezt eddig jól lovagolja meg idén. Kuzmova nagyon könnyen búcsúztathatta volna az első körben, de végül Hercog örülhetett.

Ha ma Gauff csak megközelíti eddigi teljesítményét, az bőven elég lesz a Hercog által eddig mutatott játék ellen. Szerintem ma még folytatódik a tündérmese és újabb skalpot gyűjt be a 15 éves csodatini.

Hercog, Polona - Gauff, Cori: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp